Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegevergadering van 5 april 2011

Verplaatsing supermarkt Diessen
Het college start de bestemmingsplanprocedure op voor het verplaatsen van de supermarkt in Diessen naar de Julianastraat. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om de verplaatsing planologisch mogelijk te maken. Bij het opstellen van het plan wordt rekening gehouden met de verkeersveiligheid (onder meer op de Julianastraat). Belangrijkste reden voor verplaatsing van de supermarkt is dat de huidige locatie - aan de Kerkstraat - geen uitbreidingsmogelijkheden biedt terwijl dat voor het voortbestaan van de supermarkt van belang is.

Uit eerdere collegevergaderingen

Samenwijsaccommodatie Doelakkers
Het college organiseert op dinsdag 12 april 2011 een volgende informatiebijeenkomst over de verkeerssituatie rondom de toekomstige Samenwijsaccommodatie Doelakkers. Tijdens een eerdere informatieavond bleek dat met name het aspect verkeer en parkeren door omwonenden als groot knelpunt wordt ervaren.
Daarom heeft het college nogmaals gekeken - mede op basis van de inbreng vanuit de buurt - naar mogelijke oplossingen voor de geconstateerde knelpunten. Tijdens de avond worden de oplossingen toegelicht en er wordt teruggekoppeld wat er met de suggesties vanuit de buurt is gedaan.

De bestemmingsplanprocedure die nodig is om basisschool Doelakkers om te vormen tot Samenwijsaccommodatie wordt opgestart. De school wordt uitgebreid met een peuterspeelzaal en kinderdagopvang. Dit past niet binnen het bestaande schoolgebouw. Daarom worden aansluitend aan het gebouw twee semi-permanente onderwijsunits gerealiseerd. Ook wordt een afzonderlijke buitenspeelruimte gemaakt voor de kinderdagopvang. Â