Abortus maskeert kindermisbruik

Persbericht van Stichting Rechtsbescherming

Gezondheidszorg Allochtonen
SRGA DOET BEROEP OP MINISTER VAN JUSTITIE

De Stichting Rechtsbescherming Gezondheidszorg Allochtonen (SRGA) doet wederom een beroep op de Minister van Justitie en het Parlement om het wettelijk mogelijk te maken dat abortusweefsel, verkregen na een abortus bij een minderjarig meisje, voor langere tijd te laten opslaan als bron voor eventueel DNA-onderzoek.

Via het ANP kwam op 6 april jl. (www.nu.nl) het volgende bericht naar buiten:

'Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd. Minderjarigen kunnen dan bij zedenmisdrijven gedwongen worden celmateriaal af te staan af te staan voor DNA-onderzoek. Daarmee kan ook langere tijd na het misbruik vastgesteld worden of de verdachte een familielid van het slachtoffer is.'

De SRGA vraagt de Minister van Justitie om deze wetswijziging uit te breiden naar minderjarige allochtonen die een abortus provocatus lege artis (apla) ondergaan. Nizaar Makdoembaks, voorzitter van de SRGA en voormalig huisarts in de Bijlmer, stelt dat dergelijke ongewenste zwangerschappen bij de minderjarige allochtonen uit zijn huisartsenpraktijk vaak het gevolg waren van verkrachting. Daartegen kon echter zelden tot nooit worden opgetreden omdat het DNA-bewijsmateriaal, het zgn. apla-weefsel al vernietigd was.

Makdoembaks heeft in twee publicaties (Geheime abortus maskeert kindermisbruik en Slavinnen van God) vele jonge minderjarige zwangeren beschreven die slachtoffers waren van incest en verkrachting. De daders werden zelden opgespoord omdat er geen bewijs was. Het apla-weefsel werd, zoals te doen gebruikelijk is, direct na de abortus al vernietigd.

In 2010 heeft de SRGA er al bij de Minister van Justitie op aangedrongen om het wettelijk mogelijk te maken dat abortusweefsel, verkregen na een abortus bij een minderjarig meisje, voor langere tijd te opgeslagen wordt. De SRGA kreeg destijds van de Minister nul op het rekest (kenmerk 163638 en 151752/09/AS) en hoopt dat haar voorstel nu, bij deze wetswijziging van staatssecretaris Teeven, wel meegenomen kan worden.

Links:
http://www.solidariteitzo.nl



Razende Robot Reporter