Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 07-04-2011

Politie arresteert Roosendaler die tas met geld uit auto pikt

WOUW: De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige Roosendaler aangehouden wegens de diefstal van een tas met daarin geld. De man zou op een parkeerplaats aan de Kloosterstraat ingebroken hebben in een auto. De manager van nabijgelegen winkel zag de inbraak gebeuren en noteerde het kenteken van de auto waarin de man wegreed. Op basis daarvan kon de Roosendaler kort na 16.30 uur worden aangehouden op een adres in Halsteren waar hij tijdelijk verblijft. De tas en het geld dat daarin zat, is niet teruggevonden bij de man. De Roosendaler is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Vijf aanhoudingen bij vechtpartij op woonwagenkampje in Roosendaal

ROOSENDAAL: Agenten hebben vijf mannen aangehouden na een flinke vechtpartij woensdagavond bij een woonwagenkampje aan de Beetslaan. Een 24-jarige bewoner werd rond 19.45 uur in elkaar geslagen door vijf leden van een andere familie die op het kampje woont. Vier van de vijf konden daarna gearresteerd worden, het gaat om Roosendalers van 39, 47 en 60 jaar en een 23-jarige man uit Oud Gastel. Het vijfde familielid - een 43-jarige man - werd aangehouden toen hij zichzelf donderdagmorgen op het bureau meldde. De 27-jarige vriend van de 24-jarige man werd woensdagavond ook aangehouden, omdat hij op een van aangehouden mannen zou zijn ingereden met zijn auto. Hij is de loop van de nacht in vrijheid gesteld. De vijf leden van dezelfde familie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het botert al langer niet tussen beide partijen op het kampje, concrete aanleiding nu zou het snoeien van enkele bomen zijn.

Nieuwe wijkagenten actief in teamgebied Bergen Woensdrecht

HALSTEREN/LEPELSTRAAT/BERGEN OP ZOOM: Per 1 april wisselde een aantal wijkagenten van het team Bergen Woensdrecht van wijk.

Corinne van Erkel is de nieuwe wijkagent van Halsteren en Lepelstraat en neemt hiermee het stokje over van Frank Nolten. Corinne was al werkzaam op het team Bergen Woensdrecht en neemt nu dus de rol van wijkagent op zich.

Ze is erg enthousiast over haar nieuwe functie. "Het contact met burgers staat voor mij centraal. Ik wil veel investeren in contacten met jeugd, jeugdgroepen en netwerkpartners om gezamenlijk te werken aan leefbaarheid en veiligheid. Natuurlijk speelt ook het
buurtpreventieteam hierin een belangrijke rol in de wijk. Ik nodig bewoners van mijn buurt uit contact met mij op te nemen als hen iets opvalt in de buurt."

Vanaf 1 april is Frank Nolten de nieuwe wijkagent van Bergen op Zoom centrum. Hij komt Meino Dam versterken, die minder uren gaat werken. Het wijkagentschap wordt daarom in duovorm voortgezet. Nolten zelf ziet een mooie uitdaging in zijn nieuwe functie en ziet de voordelen van de duobaan in. "Het centrum is een hele drukke wijk. Er zijn veel evenementen en die trekken extra publiek naar het gebied. Dat vraagt extra inzet van de politie. Ook het contact met ondernemers,
buurtpreventieteam en de wijkcommissie is belangrijk voor de
wijkagenten om zicht te krijgen op wat er speelt in de wijk." (Auteur: Inge Rijgersberg)

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-04-2011 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |