Gemeente Heerenveen

Heerenveen gaat opnieuw in zee met de Marrekrite

Het college van de gemeente Heerenveen is van plan de gemeenteraad voor te stellen weer deel te nemen aan recreatieschap de Marrekrite. Het recreatieschap heeft Heerenveen een aanbod gedaan, waarin duidelijk werd welke activiteiten de Marrekrite gaat uitvoeren en welke kosten daarmee zijn gemoeid.

Eerder bestond hierover onduidelijkheid. Het college van B&W staat positief tegenover dit aanbod en legt het voor aan de gemeenteraad.

Met het oog op de mogelijke toevoeging van een deel van Boarnsterhim aan de gemeente Heerenveen, wordt het aspect waterrecreatie en aanlegplaatsen van veel groter belang. In Boarnsterhim speelt waterrecreatie een grote rol. Daarnaast gaat de Marrekrite zich onder andere bezighouden met voorzieningen op het land, iets waar Heerenveen al lang voor pleit. Goed onderhoud en doorontwikkeling van het fietsroutenetwerk vindt de gemeente belangrijk. Het onderhoud en beheer van alle grensoverschrijdende recreatievoorzieningen in één hand - die van de Marrekrite - kan bijdragen aan het beter benutten van de toeristische potentie van het gebied.

De Marrekrite heeft het aanbod gedaan aan alle niet-aangesloten gemeenten om tot januari 2014 deel te nemen zonder financiële bijdrage. Het college stelt de raad in juli, bij de perspectiefnota voor om het aanbod in te gaan en geld beschikbaar te stellen voor de periode erna.