Dienstverleners klaar voor cao-afspraken Wajongers in kleinmetaal

Persbericht van Boaborea

Tilburg, 7 april 2011-. Sociale partners hebben in de cao voor de kleinmetaal afspraken gemaakt over het in dienst nemen van Wajongers in deze sector. Werkgevers krijgen met de Wajongers gemotiveerd en enthousiast personeel en mensen die nu aan de kant staan krijgen 'echt werk'. Een win-win-situatie, als er op een goede wijze uitvoering aan wordt gegeven.

Het komt nu aan op de vertaalslag naar de praktijk. Er is ondersteuning van de ondernemers in de klein-metaal beschikbaar. Het zoeken van de geschikte kandidaat, maar ook het samenstellen van een goed takenpakket en het rekening houden met de beperkingen van de Wajonger hoeft hij niet allemaal zelf te regelen. Re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties staan klaar om de werkgevers bij deze taak te helpen, zodat er daadwerkelijk sprake kan zijn van een win-win-situatie.

In de afgelopen jaren hebben de leden van Boaborea jaarlijks zo'n 40.000 werklozen en 7.000 Wajongers aan het werk geholpen bij werkgevers in opdracht van UWV en gemeenten. Daarnaast worden zo'n 10.000 Wajongers door de leden gecoacht in hun werk en worden hun werkgevers geholpen bij het omgaan met de beperkingen en het oplossen van lastige situaties.




Razende Robot Reporter