Gemeente Hulst


Opties oude brug in Nieuwe Bierkaai

Onderzoek wordt gedaan naar de verschillende opties voor de delen van de oude brug.

Momenteel wordt in de Hulster binnenstad gewerkt aan de realisatie van de haven. Het terugbrengen van water in de historische vestingstad is onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai. Op dinsdag 29 maart 2011 zijn tijdens graafwerkzaamheden delen van een oude brug boven gekomen. De gemeente doet momenteel onderzoek naar deze oude brug.

In dit onderzoek wordt de status van de brug bekeken. Verder wordt de technische staat van het bouwwerk in kaart gebracht. Ook wordt gekeken naar óf en hoe de oude brug ingepast kan worden in het project De Nieuwe Bierkaai. Uiteraard spelen in dit geheel de financiële gevolgen een rol. Gehoopt wordt begin mei 2011 voldoende helderheid te hebben om een gedegen afweging te kunnen maken over hoe om te gaan met de gevonden brugrestanten.

In vroegere jaren liep het water vanaf de Keldermanspoort - tussen de Overdamstraat en de Bierkaaistraat - richting Vismarkt. Daar maakte het water een bocht naar rechts richting Frans van Waesberghestraat en Vestdijkstraat, waar het uiteindelijk weer de binnenvest inliep. Op de plaats waar het water de straat "Dubbele Poort" kruiste, lag een brug. De restanten die gevonden zijn, zijn meer dan waarschijnlijk van die oude brug.