Landstede

William Spaaij stapt in bij gloednieuwe musicalopleiding

Vanaf september 2011 opent de Song & Dance Academie in samenwerking met Landstede Zwolle haar deuren. Het is de eerste professionele musicalopleiding in het oosten van het land. William Spaaij en de Song & Dance Academie hebben samen een zeer praktijkgericht onderwijsplan geschreven. Zijn ervaring en de perfecte beheersing van alle drie de disciplines, zang, dans en drama, zijn een grote meerwaarde voor de opleiding.

Oprichter en directeur Ria Spaaij Lelieveld begon veertien jaar geleden met Musicalschool Song & Dance. In de loop der jaren is de school uitgegroeid tot een regionaal begrip met een grandioze vooropleiding. De Song & Dance Academie begon drie jaar geleden als particuliere opleiding.

Samenwerking
Ria Spaaij-Lelieveld: Door de samenwerking met Landstede Zwolle is de cirkel rond. Echt musicalonderwijs met een geweldige partner in het oosten van het land. William vult haar trots aan: Niet alleen is de opleiding een feit ook wordt de opleiding gevestigd in een nieuw pand met eigen theater en goede dans en zang faciliteiten.

De Song & Dance Academie springt in op de grote vraag naar een musicalopleiding in het oosten van het land. William Spaaij: En dat er veel talent zit in deze regio mag ondertussen duidelijk zijn.

Mogelijkheid voor certificaten
De nieuwe opleiding Musicalartiest biedt jongeren in de regios Midden en Noordoost Nederland de mogelijkheid hun zang-, dans- en muzikale talent (verder) te ontwikkelen. De opleiding biedt naast zang, dans en spellessen ook de mogelijkheid om certificaten te behalen in Event en Organisatie daarnaast zij er diverse workshops die verzorgd worden door grote namen uit het musical en theater vak, zoals: auditietrainingen, stemmenwerk (Dieter Jansen), mediatraining (Jacques dAncona) en theatertechniek.

Populair
De afgelopen twintig jaar is musical- en muziektheater zeer populair geworden. In Nederland is de opmars van de musical begonnen met Cats en Les Miserables eind jaren tachtig. Nu is de musical niet meer weg te denken en heeft het een belangrijke plaats verworven. Met de toenemende populariteit van musical-muziektheater is ook de vraag naar scholing toegenomen.

De nieuwe opleiding Musicalartiest speelt in op die vraag. Musical en muziektheater staan centraal. De studenten kunnen hun artistieke en muzikale talenten ontdekken en ontwikkelen en laten rijpen.

Musical Artiest
www.songanddanceacademie.nl