Sloop gestart Duraflats Zalmplaat in Hoogvliet

Persbericht van Vestia Rotterdam Hoogvliet

De sloop is gestart. De eerste van de 8 Dura-Coignetflats in Zalmplaat ligt al bijna plat.
In het najaar start op deze locatie de bouw van de nieuwe wijk 'Heerlijk Houtingen'.

Al enige weken zijn de saneringswerkzaamheden bezig in de Dura-Coignetflats aan de Viskaarweg, Steekhaamstraat, Viskorfstraat, Beugstraat en Gebbeweg. Omwonenden ontvangen regelmatig nieuws over de werkzaamheden. Ook is er voor hen een inloopspreekuur georganiseerd.

Overlast en veiligheid
Nu sloopwerkzaamheden plaats vinden, zijn stof- en geluidsoverlast niet te voorkomen. In overleg met omwonenden zijn er afspraken gemaakt om dit tot een minimum te beperken. Tegen het stof zal tijdens de sloop een sproeier worden ingezet. Daarnaast wordt met hekken de werkplaats afgeschermd voor onbevoegden en is in het weekend en tijdens avonduren het terrein bewaakt.

Nieuwbouw
In het najaar start Vestia Rotterdam Hoogvliet met de bouw van de nieuwe woningen. Er komen appartementen en eengezinswoningen. De eengezinswoningen worden ontwikkeld als conceptwoning, volgens een bestaand ontwerp, zodat er snel en voor lage kosten kan worden gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de huur- en koopprijs bereikbaar te houden voor bewoners met een lager middeninkomen.

Voor de bewoners biedt de conceptwoning voldoende mogelijkheden. Het is mogelijk om binnen het standaardconcept te kiezen voor diverse opties. Ook is het mogelijk om de eengezinswoning eerst te huren en bij inkomensstijging de woning te kopen. Het is ook mogelijk deze woning direct te kopen.

Bent u geĂŻnteresseerd, neem dan contact op met de afdeling Klantenservice van Vestia Rotterdam Hoogvliet.

Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.




Razende Robot Reporter