Politie Rotterdam Rijnmond

ANPR controle gehouden

Datum publicatie: 07-04-2011 15:38

ROTTERDAM-WEST- De politie hield woensdag samen met de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) een ANPR (Automatic Number Plate Recognition) controle in de wijken Nieuwe Westen en Middelland. Hierbij werden zowel stilstaande als passerende voertuigen gecontroleerd.

De Verkeersdienst controleerde op het Heemraadsplein in totaal 1090 voertuigen. 31 automobilisten kregen een bekeuring voor onder andere het niet handsfree bellen, het rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, verlopen APK en het niet dragen van een gordel.

Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en had teveel gedronken.

Ook taxi's zijn gecontroleerd. Een aantal taxichauffeurs had de werkmap vergeten cq niet goed ingevuld, een verlopen vergunning en onvoldoende rust genomen.

De Belastingdienst controleerde in totaal 1423 voertuigen in de wijken Middelland en Nieuwe Westen, waarvan 70 automobilisten een bekeuring kregen. Er is voor 7.400 euro aan achterstallige belasting geïnd en beslag gelegd op 13 voertuigen, waarvan er 8 daadwerkelijk in beslag zijn genomen. Een automobilist reed met een geschorst kenteken en moest 6400 euro betalen wegens achterstallige wegenbelasting en een 100% boete.