Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt twee mannen aan na diefstal zwaar gereedschap

Datum publicatie: 07-04-2011 15:41

28626_1.jpg District Zuid - Gisteren, woensdag 6 april, heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van het stelen van zwaar gereed-schap.

Vorige week werd in Utrecht een aantal elektrische gereedschappen ge-stolen van een zelfstandig ondernemer in de bouw. Niet veel later zag hij dat zijn gereedschappen te koop werden geboden op marktplaats. Hierop informeerde hij de politie.

Er werd een afspraak gepland tussen de aangever en de verdachte. Toen een van de verdachten de kofferbak opende herkende de aangever zijn grijze koffer met DEWALT erop. De aanwezige agenten, die in burger gekleed waren en ook mee gingen, konden zo de twee verdachten van 40 en 16 jaar aanhouden voor heling.

In de woning van een van de twee mannen is een doorzoeking geweest waarbij in de kelderbox meerdere gereedschappen zijn gevonden. Het gaat om zware en dure boormachines van het merk HILTI, MAKITA en DEWALT. In totaal zijn er twintig koffers in beslaggenomen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek