Wageningen Universiteit en Researchcentrum 7 apr 2011
Nummer: N

Deelnemen aan het Nederlandse verkeer is voor buitenlanders niet altijd even makkelijk. Wat zijn de verkeersregels en hoe gedraag je je in het verkeer? De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat haar internationale studenten en medewerkers op een goede manier kunnen deelnemen aan het (fiets-)verkeer in Wageningen. Wethouder Michiel Uitdehaag lanceerde daarom donderdag 7 april de Engelstalige website www.cyclinginwageningen.nl.

Op de website staan niet alleen de belangrijkste verkeers- en gedragsregels voor fietsers, maar ook tips over het gebruik van de fiets. Wat betekenen bijvoorbeeld de typische haaientanden op het wegdek? Hoe ga je een rotonde rond waarbij fietsverkeer twee richtingen uit mag: van rechts komend moet je extra goed op het autoverkeer letten en duidelijk je bedoelingen kenbaar maken. Ook is de website voorzien van technische fietstips, zoals een beetje vaart maken voordat je de voeten op de pedalen zet, als je als beginnend fietser wat moeilijk de balans kunt vinden.

De nieuwe website is toegespitst op Wageningen; er zijn herkenbare foto's gebruikt van verkeerssituaties in Wageningen en er staan links en adressen van Wageningse organisaties op.

In Wageningen studeren en werken mensen uit meer dan 100 verschillende landen aan Wageningen University, Hogeschool Van Hall Larenstein (locatie Wageningen) en de onderzoeksinstituten van Wageningen UR.