Politie Hollands Midden

Leimuiden - Twee aanrijdingen op N207

Leimuiden, 07-04-2011 o Donderdag 7 april omstreeks 10.15 uur vond er op de Provincialeweg N207, ter hoogte van de kruising met Leimuiden, een kopstaartaanrijding plaats.

Een hoog zwangere automobiliste reed vanuit de richting Alphen richting Leimuiden en zag te laat dat het verkeer voor haar afremde waardoor ze in aanrijding kwam met een automobiliste die voor haar reed. Beide vrouwen werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De twee autos werden na het onderzoek van de verkeersdienst weggesleept. De weg richting Leimuiden werd omstreeks 11.40 uur vrijgegeven.

Twee agenten die op weg waren naar deze aanrijding reden in tegenovergestelde richting en wilden verderop omkeren. Een automobiliste gaf net na de verkeerslichten bij de kruising met Leimuiden ter hoogte van het verdrijvingsvlak de agenten de ruimte om voorbij te rijden en minderde vaart met de gevarenlichten aan. Een automobilist die in file daarachter reed dacht dat de vrouw pech had en reed links om de auto heen. Hierop ontstond een aanrijding met de politiewagen. De auto van de man raakte vervolgens de achterzijde van de auto van de vrouw. Een van de agenten en de 40-jarige bestuurder uit Haarlem klaagden over pijn in de nek en kregen een nekkraag om. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De drie autos liepen schade op en werden weggesleept. De N207 is vanaf de brug bij Leimuiden richting Alphen aan den Rijn enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Het politiekorps Haaglanden doet onderzoek naar deze kopstaartaanrijding omdat Politie Hollands Midden zelf partij is.