Politie Zaanstreek-waterland

Politie krijgt hulp bij aanhouding

Purmerend, 07-04-2011 o De politie heeft woensdagavond drie Amsterdammers (21, 24 en 45 jaar) op heterdaad aangehouden terwijl ze aan het inbreken waren.

Rond 22.00 uur meldde een oplettende buurtbewoner dat hij het vreemd vond dat er twee mannen in een steeg aan de Steve bikostraat stonden. Ter plaatse troffen agenten de twee verdachte mannen aan. Het duo was zichtbaar bezig om in te breken en namen direct de benen toen zij de agenten zagen. Na een korte achtervolging wisten de agenten de twee inbrekers in de kraag te vatten. Korte tijd later zag een bewoner nog een inbreker. Deze had zich verstopt in een schuur. De agenten kwamen direct in actie en werden daarbij ondersteund door buurtbewoners. Samen kregen zij het voor elkaar om ook de derde verdachte in de kraag te vatten. In de omgeving stond een busje geparkeerd met daarin goederen die uit het schuurtje gestolen waren. De bus stond op naam van een van de verdachte en is inbeslaggenomen. Alle drie de verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak.

Mogelijk hebben deze verdachten meer inbraken gepleegd. Is er bij u ingebroken of is er geprobeerd om in te breken? Meldt u zich dan bij de politie via 0900-8844.