Politie Rotterdam Rijnmond

Drugslab opgerold, vier mensen aangehouden

Rotterdam-West

Datum publicatie: 07-04-2011 16:00

28627_1.jpg De politie heeft bij een inval in een belhuis aan de Mathenesserweg in Rotterdam een drugslaboratorium opgerold. Daarbij zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. Agenten namen ook ruim tweehonderd kilo grondstoffen, die worden gebruikt bij de productie van heroïne, in beslag.

De inval vond woensdag rond elf uur 's avonds plaats. Twee mannen (van 34 en 54 jaar) en de vrouw (55 jaar) werden direct aangehouden. De vierde man (27 jaar), de eigenaar van het pand, meldde zich donderdagochtend bij de politie en kon vervolgens ook worden aangehouden. De politie onderzoekt de rol van de vier verdachten.

De politie hield het pand al enige tijd in de gaten. Na de inval is direct de gemeente geinformeerd, met als doel het pand te laten sluiten.

De inval in het belhuis staat niet op zichzelf. Het aanpakken van drugs heeft prioriteit voor de Rotterdamse politie omdat daaruit veel overlast en criminaliteit voortvloeit. De politie vraagt mensen dan ook om overlast en verdachte situaties altijd te melden. Dit kan bij de politie (0900-8844), maar ook bij de stichting Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).