Gerechtelijke organisatie

Eredoctoraat voor president Hoge Raad Geert Corstens

Den Haag, 7 april 2011 - De Universiteit Antwerpen heeft de president van de Hoge Raad prof. dr. Geert Corstens vandaag een âEredoctoraat in de rechten wegens wetenschappelijke verdienstenâ toegekend. Corstens kreeg het eredoctoraat op basis van âzijn uitzonderlijke academische verdienste in het domein van het (Nederlands) straf(proces)recht, het Europees strafrecht en zijn bijzonder maatschappelijk engagement, nu als president van de Hoge Raad, als opinieleider die midden in het maatschappelijk debat staat en daarbij het politieke debat niet schuwt.â

,,In al de domeinen van het straf- en strafprocesrecht en de rechterlijke organisatie wordt Corstens als een eminent en gezaghebbend jurist erkend. Hij neemt bovendien zijn maatschappelijk engagement heel ernstig. Corstens is een gedreven magistraat die geen enkele uitdaging schuwt en er niet voor terugdeinst kritische standpunten in te nemen. Hij staat bekend om zijn scherpe uitspraken, maar hij gaat hierbij niet onbezonnen te werk.
Zijn uitspraken zijn steeds de weerspiegeling van een niet aflatende ambitie om meer rechtszekerheid en rechtvaardigheid na te strevenââ, aldus prof. dr. Joëlle Rozie van de universiteit van Antwerpen in haar laudatio.

Dit eredoctoraat wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Onder meer Evert Alkema, Hugh Beale, Fausto Pocar en Robert Alexy gingen Corstens voor.

Bron: Hoge Raad der Nederlanden Datum actualiteit: 7 april 2011 Naar boven