Gemeente Oisterwijk

Snelloket bijzondere bijstand geopend

Op 4 april jl. is het snelloket bijzondere bijstand geopend. Hier kunt u terecht voor het versneld aanvragen van bijzondere bijstand voor een aantal kostensoorten. Voorwaarde is dat u een uitkering van de gemeente ontvangt of de afgelopen twaalf maanden al eens bijzondere bijstand van ons ontving.

Het Snelloket bijzondere bijstand vindt u in het gemeentekantoor. Als u bij dit loket Bijzondere bijstand aanvraagt dan ontvangt u binnen 15 minuten een besluit op uw aanvraag. Binnen 10 dagen wordt de bijzondere bijstand aan u uitbetaald. U weet snel waar u aan toe bent.

Hoe werkt het snelloket?


* U levert de nota en het verkort aanvraagformulier in,
* Is uw aanvraag compleet, dan kunt u wachten op het besluit. Dit duurt maximaal 15 minuten. U weet meteen of u bijzondere bijstand krijgt en voor welk bedrag.

* Binnen 10 dagen wordt de bijstand aan u uitbetaald.

Ook schriftelijk

Kunt of wilt u niet naar het snelloket komen? U kunt dan schriftelijk een aanvraag doen voor bijzondere bijstand via de snelle procedure.
1. U bestelt telefonisch of per email een aanvraagformulier via het zorgloket. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (013) 529 12 88 of via het e-mailadres zorgloket@oisterwijk.nl.
2. U vult het aanvraagformulier in;

3. U stuurt het formulier met de nota's en bewijsstukken op naar de gemeente Oisterwijk t.a.v. Snelloket Bijzondere Bijstand, Antwoordnummer 12, 5060 VB in Oisterwijk (zonder postzegel). Als uw aanvraag compleet is, ontvangt u binnen één week een besluit op uw aanvraag. Is uw aanvraag onvolledig ingevuld? Dan ontvangt u een verzoek om aanvullende gegevens.

4. Binnen 10 dagen wordt de bijstand aan u uitbetaald.

Voor welke kosten?

Op dit moment kan bij het snelloket versneld bijzondere bijstand worden verstrekt voor:

* Eigen bijdrage hulp bij het huishouden,
* Eigen bijdrage podotherapie,

* Eigen bijdrage pedicurekosten,

* Eigen bijdrage personenalarmering,

* Eigen bijdrage advocaat- en griffiekosten,
* Eigen bijdrage maaltijdvoorziening,

* Computerregeling schoolgaande kinderen,
* Schoolkosten,

* Tegemoetkoming zwemlessen diploma A.

Staan uw kosten er niet bij, dan is het (nog) niet mogelijk een aanvraag via het snelloket te doen. U kunt natuurlijk altijd via het aanvraagformulier Bijzondere bijstand een aanvraag doen.

Belangrijk om te weten

Wij vertrouwen u als klant en vragen daarom weinig bewijsstukken en gegevens. Toch moet u verdere bewijsstukken goed bewaren. Het kan zijn dat wij achteraf controleren of u terecht bijzondere bijstand heeft ontvangen.
Wij doen dit door steekproeven na afloop van het kalenderjaar. Bewijsstukken over uw inkomen en/of vermogen moet u tenminste een jaar bewaren. Blijkt uit onze controle dat u ten onrechte bijzondere bijstand heeft ontvangen dan moet u deze terug betalen.

Meer weten?

Meer informatie over het aanvragen van Bijzondere bijstand vindt u in het 'Productenboek snelloket Bijzondere bijstand'. Dit boekje is af te halen bij het gemeentekantoor of te bestellen bij de gemeente Oisterwijk. Telefoon: 013-529 13 11.