Rode Kruis Vlaanderen

Succesvolle campagne Bloedserieus bij Vlaamse studenten goed voor 6.569 bloedgiften

Met de hulp van talloze studentenverenigingen in heel Vlaanderen slaagde Rode Kruis-Vlaanderen erin tijdens de tweede editie van Bloedserieus maar liefst 6.569 bloedgiften te verzamelen. Bloedserieus ontstond eind 2010 uit de studentenverenigingen die over gans Vlaanderen bloedinzamelingen organiseerden binnen Universiteiten en hogescholen om jongeren aan te sporen bloed te geven.

Dank u aan alle 6.569 studenten!
âDe actie Bloedserieus, editie maart 2011, was een gigantisch succes dankzij de inzet van alle studenten in verschillende Vlaamse stedenâ, zegt Karin Genoe, operationeel directeur van de Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen. âIn Totaal kwamen 6.569 studenten bloed geven tijdens de grootste bloedinzamelingen door en voor de studenten. Het is belangrijk om ook jongeren te motiveren bloeddonor te worden en daarbij is de ondersteuning vanuit Bloedserieus van groot belang. Dankzij deze bloedinzamelingen bereikt Rode Kruis-Vlaanderen duizenden studenten die de stap zetten om bloed te geven. Wij zijn de hen dan ook enórm dankbaar voor hun inspanningen!â

Antwerpen
In Antwerpen gingen gemotiveerde Bloedserieus-studenten in bloeddruppelpakken de campus rond en bezochten ze de caféâs op het nabijgelegen plein om studenten te overtuigen een bloedgift te doen. In totaal kwamen 287 studenten bloed geven, waarvan 167 nieuwe donoren.

Leuven
Bloedserieus Leuven zorgde voor een goed gevulde affiche met onder andere een optreden van A BRAND waarop alle bloedgevers werden getrakteerd, bovenop een tot barstens toe gevulde goodiebag. In totaal gaven 4.403 studenten bloed, waarvan 1.226 nieuwe donoren.

Brussel
Bloedserieus Brussel trakteerde alle donoren op pannenkoeken na de bloedgift. Iedere donor maakte kans op 1 van de 13 festivaltickets die onder de bloedgevers werden verloot. Op 7 april organiseert Bloedserieus Brussel voor alle donoren de âTrue Blood Partyâ ft .SAMTEX in de Fuse. In totaal kwamen 474 studenten bloed geven, waarvan 206 nieuwe donoren.

Gent
Politeia Gent is geslaagd in hun opzet om de kaap 1000 kandidaat-bloedgevers te halen. In de wandelgangen van de universiteitsgebouwen en de auditoria konden ze niet naast het mega wandelende bloeddruppelpak kijken. De studenten zorgden voor âlive piano muziekâ. In totaal gaven in Gent 1.026 studenten bloed, waarvan 308 nieuwe donoren.

Hasselt en Diepenbeek
In Hasselt gaven 109 studenten bloed, waarvan 46 nieuwe donoren. In Diepenbeek waren dat er respectievelijk 270 en 127.

Mechelen, 7 april 2011

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be