Woningcorporatie Ymere


7-4-2011

Multidisciplinaire teams opgeroepen om visie op Haarlem-Oost te ontwikkelen

Woningcorporatie Ymere en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) hebben op 6 april de Ymere Nai prijsvraag 2011 gelanceerd in het Teylers Museum in Haarlem.

De organisatoren roepen dit jaar architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, maar ook kunstenaars, sociologen en economen etcetera op om in teamverband een strategische visie te vormen op het oostelijk deel van Haarlem dat strekt van de Waarderpolder tot Schalkwijk.

De multidisciplinaire teams wordt gevraagd in hun ontwerp Haarlem als geheel te verbinden en tegelijk de positie de stad in de Metropoolregio Amsterdam te versterken. Om die invloed slagkracht te geven, wordt er nauw samengewerkt met de Stadsbouwmeester van Haarlem.

Met de titel New Harloheim neemt de prijsvraag weer de oorspronkelijke middeleeuwse naam aan van Haarlem, om daarmee te refereren aan het rijke verleden van Haarlem als gemeente. Maar de naam trekt ook een parallel met de nieuwe stad aan de overzijde van het Spaarne.

Deelnemers maken kans op een geldprijs. Daarbij zal het winnende ontwerp aan de gemeente Haarlem worden aangeboden en worden tentoongesteld in het NAi in november.

Inzendingen voor de eerste ronde kunnen tot 3 juni worden opgestuurd. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.newharloheim.nl.