Gemeente Hulst


Bijeenkomst structuurvisie

Er wordt gewerkt aan de voorbereiding van een structuurvisie voor de gemeente Hulst.

Sinds enige tijd wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een structuurvisie voor het gehele grondgebied van de gemeente Hulst. De structuurvisie moet een toekomstbeeld tot 2025 bevatten, waaraan ruimtelijke initiatieven kunnen worden getoetst en die kan worden gebruikt als positiebepaling ten opzichte van andere overheden. Ook moet de structuurvisie een basis vormen voor kostenverhaal. Binnen de structuurvisie neemt de binnenstad van Hulst een bijzondere positie in. Het is de bedoeling vooral bestaand beleid integraal op te nemen in de nieuwe structuurvisie en niet zozeer nieuw beleid te introduceren.

De planning is erop gericht aan het eind van 2011 een ontwerp-structuurvisie ter inzage te leggen. De gemeente hecht eraan om belangenvertegenwoordigers nauw te betrekken bij het opstellen van de ontwerp-structuurvisie. Daartoe wordt er op 2 momenten in het proces met hen van gedachten gewisseld. Het 1e moment wordt benut om in een werksessie hun ideeën over de toekomst van Hulst te inventariseren. Het 2e moment zal in het najaar plaatsvinden en is bedoeld om een 1e concept van de structuurvisie te bespreken, voordat de ontwerp-structuurvisie formeel ter visie wordt gelegd.

Het eerste moment, de werksessie staat gepland op dinsdag 26 april 2011. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om die dag in deelsessies de ideeën van belangenvertegenwoordigers te horen. De betreffende organisaties cq. personen zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Aan het eind van de dag vindt om 19.30 uur een terugkoppeling plaats van de resultaten die de verschillende deelsessies hebben opgeleverd en hoe die verder betrokken zullen worden bij de totstandkoming van de ontwerp-structuurvisie. Voor dit moment van terugkoppeling is iedere geïnteresseerde welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het stadhuis te Hulst en vangt aan om 19.30 uur.