SMDD SON wint Marie Kamphuis Prijs

Persbericht van SMDD-SON

Rotterdamse innovatie in maatschappelijk werk wint Marie Kamphuis Prijs 2010

Goud voor goud delven. SMDD-SON, instelling voor maatschappelijk werk en ouderenwerk in Rotterdam Delfshaven en Noord, heeft voor de tweede keer de Marie Kamphuis Innovatieprijs gewonnen. Met name de professionalisering die de organisatie bereikt met het goud delven, kreeg lof van de jury.

Uit 22 inzendingen volgden drie prijswinnaars. De jury kende echter unaniem de eerste prijs toe aan SMDD-SON voor het project Goud Delven. Lovende woorden van juryvoorzitter prof. dr. Roelof Hortulanus tijdens de prijsuitreiking op 7 april in Utrecht voor deze vernieuwende werkwijze waarbij hulpverlener en cliënt samen onderzoek doen. In 2006 won SMDD-SON de prijs voor het Programma Oudere Migranten, een innovatieve aanpak voor het bereiken van oudere immigranten in de arme stadswijken.

Goud delven
Goud delven is een combinatie van hulpverlening, actieonderzoek (ook wel handelingsonderzoek genoemd) en het naar buiten brengen van verhalen uit de praktijk van het maatschappelijk werk. De toekenning van de Marie Kamphuis Prijs 2010 is een kroon op drie jaar investeren in reflectie en professionalisering. Het afgelopen jaar publiceerden diverse medewerkers van SMDD-SON artikelen vanuit de praktijk in vak- en dagbladen. Nog meer medewerkers werkten hun praktijkvoorbeeld uit voor de hogeschool en voor collega's onderling.

SMDD-SON
SMDD-SON is een instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Rotterdam, werkzaam in de deelgemeenten Delfshaven en Noord. In Delfshaven biedt de organisatie de vraagwijzer, mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, maatschappelijk werk en schoolmaatschappelijk werk. In Rotterdam-Noord is de inzet gericht op ouderenwerk. SMDD-SON telt 52 medewerkers. Sinds enkele jaren onderzoeken de medewerkers samen met de betrokken cliënten de onderwerpen die zij in het werk tegenkomen. Deze werkwijze - goud delven - resulteert in eigen geschreven artikelen over actuele thema's in de samenleving.

Marie Kamphuis
De Marie Kamphuis Prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de Marie Kamphuis Stichting aan een innovatief project in het maatschappelijk werk. De mate van toepasbaarheid en de innovatieve kracht van het project zijn voor de jury belangrijke criteria.

Links:
http://www.gouddelven.net

Noot voor redacties


SMDD-SON

Noot aan de reda ctie,

Razende Robot Reporter