Van Dorp gaat vergrijzing tegen met eigen MTS in Amersfoort

Persbericht van Van Dorp installaties

Van Dorp installaties is een vooraanstaande nationale speler in de installatietechniek die bekend staat om haar missie "de mens is meer waard dan de Euro". Naast het centraal stellen van mensen, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft Van Dorp al ruim 25 jaar het ontwikkelen van eigen medewerkers hoog in het vaandel staan. Zo heeft Van Dorp in 2008 een eigen academie opgericht. Binnenkort gaat het opleiden nog een flinke stap verder, want in september van dit jaar start Van Dorp met lesgeven in haar eigen school in Amersfoort.

Ontstaan om de op de loer liggende gevolgen van de vergrijzing tegen te gaan, maakt het gecertificeerde opleidingscentrum nu deel uit van de groep van 11 vestigingen die onder de Van Dorp organisatie actief zijn. Met dit nieuwe initiatief wordt ingespeeld op de veranderende arbeidsmarkt. Vakmensen worden straks schaars. Veel technici verruilen het werkende leven voor vut of pensioen, terwijl de belangstelling voor techniek bij jongeren alleen maar verder daalt. Het bedrijf voelt zich verplicht zelf meer jonge vakmensen op te leiden omdat het reguliere beroepsonderwijs daar onvoldoende in voorziet.

Voor het schooljaar 2011-2012 wil Van Dorp 30 leerlingen aannemen, waarvoor de werving inmiddels is gestart. Er kan gekozen worden uit drie studierichtingen. Het nieuwe opleidingscentrum is overigens in geen enkel opzicht te vergelijken met een regulier ROC, want alle leerlingen worden meteen in dienst genomen. Het bedrijf betaalt het salaris, vergoedt reiskosten en zorgt voor de complete opleiding. Na 22 maanden wordt een landelijk erkend diploma op MBO 2 niveau behaald dat uitzicht geeft op een vaste baan.

De opleiding is vooral interessant voor schoolverlaters die werken en verder leren willen combineren. Ook gemotiveerde jongeren die vroegtijdig gestopt zijn met HAVO, VWO of een MBO opleiding, kunnen worden toegelaten. Zowel praktijk als theorie worden op dezelfde locatie gegeven door professionele docenten. Van Dorp wil de komende jaren geleidelijk aan het lesaanbod vergroten. Daarmee laat het bedrijf de vroeger zo goed aangeschreven MTS herleven. Bij Van Dorp werken in totaal 900 mensen. In september kunnen daar naar verwachting 30 aspirant leerlingen aan toegevoegd worden.




Razende Robot Reporter