Gemeente Alphen aan den Rijn


Breng Alphen in balans: geef uw mening via de Begrotingswijzer

De maand van de begroting is begonnen. Gemeente Alphen aan den Rijn moet voor de begroting van 2011-2015 miljoenen euros bezuinigen en vraagt hierbij om uw mening. Alle inwoners kunnen vanaf vandaag via de website www.alpheninbalans.nl de Begrotingswijzer invullen. Geef aan waarop de gemeente zou moeten bezuinigen en breng daarmee Alphen in balans.

Onderwerpen zoals het verlagen van subsidies aan evenementen, het bezuinigen op groenvoorzieningen en speelplaatsen of het verhogen van de parkeertarieven komen aan de orde in de Begrotingswijzer. Door keuzes te maken stelt u als inwoner zelf een begroting samen, waarmee u een bezuiniging van 1,5 miljoen euro realiseert. Daarnaast bezuinigt de gemeente 1,5 miljoen euro op de eigen organisatie. Hiermee wordt het begrotingstekort van 3 miljoen euro opgelost.

Totaal 5,5 miljoen
Omdat Gemeente Alphen aan den Rijn ook geld wil reserveren voor nieuwe plannen, zal het bezuinigen ten behoeve van het begrotingstekort alleen niet voldoende zijn. In totaal wordt er naar 5,5 miljoen euro aan bezuinigingsvoorstellen gezocht. De gemeenteraad maakt in juni de definitieve keuze voor de begroting van 2011-2015. Dan is ook duidelijk voor welk bedrag er precies bezuinigd moet worden.

Straatenquêtes en bijeenkomst
Niet alleen op internet wordt er aandacht besteed aan de begroting. Op zaterdag 16 april staat er een informatiekraam op het Rijnplein, waarbij medewerkers van de Begrotingswijzer u ook om uw mening vragen over de begroting. Dinsdag 19 april is er in het Stadhuis een bijeenkomst waarvoor alle betrokken organisaties en inwoners zijn uitgenodigd. Voor meer informatie over de Begrotingswijzer en de bijeenkomsten over de bezuinigingen kijkt u op www.alpheninbalans.nl.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn