Gemeente Valkenswaard


JoPo dag groot succes

Op dinsdag 5 april organiseerde een aantal politieke partijen in Valkenswaard in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard een politieke dag voor HAVO-5 scholieren.

Op deze dag leerden ze vaardigheden die een raadslid in de praktijk nodig heeft. De dag eindigde met een raadsvergadering in de raadszaal, voorgezeten door burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen. Tijdens deze raadsvergadering werden de raadsvoorstellen met vuur en vlam verdedigd.

Het doel van deze jaarlijks georganiseerde JoPo-dag is de jongeren te laten kennismaken met de gemeentelijke politiek en te laten ervaren wat het is om aan een raadsvergadering deel te nemen. De voorstellen varieerden enorm; het vergroenen van het Marktplein, een graffitimuur voor jongeren die tegelijkertijd als geluidswal dient, een talentenjacht voor verstandelijk beperkten, een afbreekbaar podium op de Markt voor verschillende activiteiten, een narcoticahond inzetten bij horecagelegenheden, een zelfverdedigingcursus voor jongeren, educatieve beachparty met voorlichting over alchohol en drugs en reflectiekleding bij organisaties waaronder basisscholen e.d. Uiteindelijk koos een meerderheid van de jongeren voor het project `What's next' waarin workshops georganiseerd worden om de overgang van basisschool naar middelbare school makkelijker te maken.

jopo-2011-hw

Op de foto ziet u de jongeren tijdens de raadsvergadering met burgemeester A. Ederveen en R. van Dungen, mede-organisator van de JoPo-dag.
Foto: Heidi Wils


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444