Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Weg vrij voor sloop Mariënpark Leidschendam

7 april 2011 - De gemeente Leidschendam-Voorburg, de Katholieke Stichting Mariënpark (KSM) en zorgaanbieder Florence hebben woensdag 6 april de overeenkomst ondertekend die nodig was om de sloop van het voormalige verzorgingshuis Mariënpark met aanleunwoningen te kunnen hervatten. Eind december is de sloop stilgelegd om enkele juridische en financiële afspraken tussen de partijen uit te werken.

Wethouder Heleen Mijdam (ruimtelijke ontwikkeling) is opgelucht dat de afspraken nu eindelijk zijn vastgelegd. `Alle partijen hebben er veel tijd en energie in gestoken om op een lijn te komen. Voortgang van de sloop was afhankelijk van de drie handtekeningen die nu onder de overeenkomst staan. Ik ben vooral blij voor de omwonenden van Mariënpark, dat de deplorabele staat, waarin hun leefomgeving zich sinds de laatste maanden verkeert, tegen de zomer ten einde is.'

Eerst aanleunwoningen
Vanaf woensdag 13 april vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Maandag 18 april gaat de uitvoering van de sloop weer beginnen. Dat is Vidomes overeengekomen met KSM, de eigenaar van de grond en de huidige gebouwen.
Als eerste gaan de aanleunwoningen aan de Prins Bernhardlaan tegen de vlakte. De afvoerroute van het puin loopt via de Prins Bernhardlaan. De sloop van de aanleunwoningen duurt drie tot vier weken. Daarna kan de sloper verder met het hoofdgebouw. De afvoer van dit puin gaat rechtstreeks via de J.S. Bachlaan. De lege vrachtwagens rijden via de Prins Bernhardlaan het terrein op.
De sloop van het hoofdgebouw duurt zes tot acht weken. Dat betekent dat eind juni/begin juli de overlast voorbij is. Na de sloop wordt het terrein geëgaliseerd en ingezaaid met gras.