Ingezonden persbericht


Agnes Obel en Eefje, Stadsschouwburg Groningen

Stadsschouwburg, Groningen
zondag 29 mei, 20:30 uur
kaarten: ¤ 22,50 (excl. servicekosten)
voorverkoop start a.s. zaterdag 19 februari

De Deense zangeres Agnes Obél zal in mei terugkeren naar Nederland voor extra shows in Melkweg Rabozaal, Chassé Theater, Stadsschouwburg De Vereeniging en Stadsschouwburg Groningen. Haar debuutalbum Philharmonics kwam eind vorig jaar uit en zorgde voor internationale successen.

Het succes van Obél zal niemand ontgaan zijn. Toen het nummer 'Just So' onder een telefoon-provider-commercial verscheen, kwam al een kleine doorbraak tot stand. De aanvullende verterende pareltjes op Philharmonics zorgden vervolgens voor uitverkochte shows en naamsbekendheid tot ver buiten de grenzen van het geboorteland.

Obél deed begin januari al een uitverkochte tour door Nederland en speelde toen onder andere op het Eurosonic festival in Groningen. Later die maand wist zij een eveneens uitverkocht Paradiso moeiteloos stil te krijgen met haar prachtige pianomelodiëen en zachte stem.

Nu krijgt zij de kans hetzelfde te doen in de grotere zalen van Nederland, tijdens een kleine tour die in mei gaat plaatsvinden. Op de agenda staan vier extra shows en een optreden op het Motel Mozaique festival in Rotterdam.

Overige tourdata
8 april - Motel Mozaique Festival (Rotterdam)
10 mei - Melkweg Rabozaal (Amsterdam)
26 mei - Chassé Theater (Breda)
27 mei - Stadsschouwburg De Vereeniging (Nijmegen) 29 mei - De Stadsschouwburg (Groningen)

Info, video's en kaarten »

Delen via:

Eefje

De Oosterpoort, Binnenzaal
donderdag 7 april, 20:30 uur
kaarten: ¤ 8,50 (excl. servicekosten)

Eefje is een songwriter in hart en nieren en schrijft van jongs af aan eigen liedjes, maar wanneer ze op haar 22ste besluit om het Nederlandstalig te proberen, valt het kwartje. En niet alleen bij haar zelf.

Een eerste kroon op haar werk wordt de Grote Prijs Van Nederland in 2009 in de categorie singer- songwriter. De jury prees Eefje om haar authenticiteit, pakkende liedjes, sterke teksten en het vermogen om het publiek in haar greep te houden. Aan de vooravond van de finale treedt ze op bij De Wereld Draait Door, alwaar zij meteen de favorietenrol krijgt toebedeeld. En terecht naar een dag later blijkt.

Zo begint Eefje op te vallen. In snel tempo verspreidt haar muziek zich door het land. Ze wordt gevraagd door Lucky Fonz III en Sophie Hunger om in hun voorprogramma te spelen, staat op diverse festivals, in zo'n beetje alle zalen, woonkamers en andere vreemde plekken. Ze wordt uitverkoren tot jonge succesvolle vrouw in de Marie Claire en in de Viva 400 en Rough Trade biedt Eefje de mogelijkheid om haar debuutalbum uit te brengen.

Op 7 januari 2011 verscheen dit album (beluister het album onderaan de pagina), getiteld: 'De koek'. Een afwisselende, experimentele en kleurrijke popplaat.

Info, video's en kaarten »

Delen via:




Ingezonden persbericht