Gemeente Brummen


Forumbijeenkomst op donderdagavond 7 april 2011

(Oorspronkelijke publicatie datum: 27-03-2011)

Op 7 april vinden de forumbijeenkomsten plaats voor de maand april. De besluiten die aan bod komen zijn verdeeld over twee verschillende fora: het forum Ruimte en het forum Samenleving/bestuur. Op de agenda staan weer een aantal interessante onderwerpen waarover u weer kunt mee praten. De beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de villa van het Brummense gemeentehuis.

Om 20 uur start het forum Ruimte in de raadzaal. In totaal zeven onderwerpen staan op de agenda, waaronder een collegebesluit over het innemen van een nieuw principestandpunt over de ontwikkeling van de locatie Koppelenburg- Zuid. Andere onderwerpen zijn een notitie over de voortgang van het Centrumplan Eerbeek, de prioritering van het gemeentelijke team Ruimtelijke Ontwikkeling en Vergunningen (ROV). Genoemde onderwerpen zijn ter kennisneming aan de raad gezonden. Het enige raadsvoorstel in het forum Ruimte betreft de nota Bodembeheer. De raad neemt hierover in de raadsvergadering van 21 april een besluit.

Eveneens om 20 uur, maar dan in de oude trouwzaal van het gemeentehuis, start het gecombineerde forum Samenleving/Bestuur. Dit forum bespreekt onder andere de invoering van de wet OKE. Deze afkorting staat voor Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie. Na de pauze komt de conceptnota voor het nieuwe gemeentelijke sportbeleid aan bod. Ook wordt het initiatiefvoorstel van de PvdA-fractie besproken. Dit voorstel heeft de titel Brummense bondgenoten.

De agendas met de achterliggende stukken van beide fora kunt u vanaf 1 april 2011 downloaden op de raadspagina van deze gemeentelijke website. Ook kunt u vanaf dan een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.