Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht, Tilburg, 29 maart 2011

Voor directe publicatie

John Maus, Sightings en Eklin op Incubated in april

Op donderdag 7 april komen drie vooruitstrevende artiesten naar Paradox in Tilburg voor de zevende editie van de maandelijkse concertserie Incubated. Naast het uit Nederland afkomstige Eklin zullen toetsenist en sample-artiest John Maus uit Hawaii en avant-garde rock trio Sightings uit Amerika komen om Incubated 07 wederom tot een gevarieerd programma te maken.

John Maus verwierf enkele jaren geleden bekendheid als lid van Ariel Pink's Haunted Graffiti en als toetsenist bij Animal Collective's Panda Bear. Daarna heeft Maus zich als zelfstandig artiest bewezen als een buitengewone muzikant met een onderscheidend geluid. Na albums in 2006 en 2007 komt in juni zijn nieuwe album uit. Inspiratie haalt hij vooral uit postpunk en synthpop uit de jaren '80 die hij vermengt met een warm en dromerig geluid. Deze show op Incubated is de enige in Nederland.

Sightings is een trio uit New York dat opereert op de rand van rock en avant-garde. De band stapte het afgelopen jaar af van hun compromisloze lawaaimurengeluid en mat zichzelf een iets meer gestructureerd geluid richting noise rock aan. De mannen van Sightings zoeken op hun laatste album 'City Of Straw' het evenwicht tussen rauwe emotie, pure kracht en lijkt op een mix van Wolf Eyes en Liars. Deze spannende mix vliegt op plaat net niet uit de bocht, maar live kan dat zomaar wel gebeuren.

Eklin speelt minimalische composities die ontaarden in een eigenzinnige mix van ambient-pop die opvalt door de ongewone vocalen. De dame en heren van Eklin stonden in 2010 op Incubate en betoverden toen de zaal met hun dromerige folkpop. Vooral zangeres Leontien Herkelman hypnotiseerde met haar zweverige zang de afgeladen Batcave van poppodium 013 tijdens die speciale show. Dit gaf meer dan genoeg reden om Eklin voor deze Incubated editie uit te nodigen.

De laatste Incubated avonden van dit seizoen vinden plaats op 5 mei en 2 juni. Op 6 oktober start de volgende serie van negen concerten.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Paradox: www.paradoxtilburg.nl.

Incubated 07 met John Maus, Sightings en Eklin
Donderdag 7 april 2011

Aanvang: 21:00 uur
Entree: ¤ 8,-
Locatie: Paradox
Adres: Telegraafstraat 62, Tilburg

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 11 tot en met 18 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het Incubate festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org


Noot voor redacties