Dienstenbond CNV

Nieuws

6 april 2011

Eindelijk meer bekend over toekomstplannen AAHG

Eindelijk is de kogel door de kerk en is de toekomst van ABN AMRO Hypotheken groep als dochter van ABN AMRO duidelijk.

Het hypotheekbedrijf blijft een zelfstandige dochter van ABN AMRO en de hypotheekbank van Fortis zal worden samengevoegd met die van ABN AMRO. Natuurlijk heeft dit alles wel de nodige gevolgen voor de medewerkers.

Inmiddels bent u door uw werkgever geïnformeerd over de plannen en de uitkomsten van de "end-state-discussie", die de afgelopen maanden over de toekomst van uw bedrijf gevoerd is.

Geplande samenvoeging Direktbank en AAHG gaat door Het nieuws is dat de geplande samenvoeging van de twee hypotheekbedrijven door gaat. Dit betekent dus dat de geplande sluitingen van de kantoren in Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Capelle aan de IJssel ook doorgang zullen vinden. Dit alles staat gepland voor het 4de kwartaal van 2011. Het belooft dus een druk en spannend jaar te worden voor alle medewerkers van AAHG en Direktbank.

Adviesaanvraag
Wij hebben van uw werkgever begrepen dat zij nu de reorganisatie aan het plannen en voorbereiden zijn. Wij zijn blij te horen dat de OR daar al gelijk in meegenomen wordt. Uiteindelijk is het de OR die een advies zal moeten uitbrengen over het voorgenomen besluit van uw directie. Het is de bedoeling van AAHG dat nog voor de zomer het plaatsingsproces voor de leidinggevenden plaatsvindt. Na de zomer zou het plaatsingsproces van de medewerkers plaats moeten gaan vinden. Dit proces dient zorgvuldig en transparant te zijn. Tot het moment van daadwerkelijke integratie zal het gaan om beoogde benoemingen. Natuurlijk zullen wij meekijken met de plannen voor de komende reorganisatie. Voor u geldt het ISP, maar misschien worden er met de OR nog wel aanvullende afspraken op het sociaal plan gemaakt. Wij hebben nu al bij uw directie aangegeven dat de reistijdproblematiek tot grote ophef heeft geleid en dat hiervoor een werkbare oplossing moet komen. Ook de mogelijkheden om meer flexibel, bv thuis, te werken, zijn in dit kader van belang. Wij hechten ook veel waarde aan goede afspraken over dit onderwerp en zullen de ontwikkelingen op dit vlak dus goed in de gaten houden.

CAO
De duidelijkheid die er nu is, geldt gelukkig ook voor de toekomst van de cao van AAHG. Het heeft even geduurd maar besloten is nu dat deze cao onderdeel gaat uitmaken van de ABN AMRO cao. CNV Dienstenbond zal dus samen uw werkgever gaan kijken hoe wij de AAHG cao het beste met de ABN AMRO cao kunnen integreren.

Wij hopen zo spoedig mogelijk met dit traject te kunnen beginnen zodat de medewerkers ook weten waar ze straks op het gebied van hun arbeidsvoorwaarden aan toe zijn.
De stand van zaken is op dit moment als volgt:

o De medewerkers van de Direktbank vallen al onder de nieuwe ABN AMRO cao, die loopt van 1 maart 2010 tot 1 januari 2013.

o Binnen AAHG zijn drie typen medewerkers te onderscheiden:
- oud-AAB'ers die vroeger al onder de cao van ABN AMRO vielen en nu onder de AAHG cao;

- oud-Bouwfondsers, die onder de AAHG cao zijn gaan vallen;
- medewerkers nieuw in dienst van AAHG en dus vallen onder AAHG cao.

Uw mening en uw stem telt!
Natuurlijk telt uw mening bij het integratieproces van de AAHG cao naar de ABN AMRO cao. Zodra wij met uw werkgever om de tafel gaan, dan zullen wij u informeren. Aan het einde van het traject zijn het ook de leden die kunnen stemmen over het resultaat en die dus bepalen wat er gebeurt. Laat het ons dus weten als er zaken zijn die spelen of wanneer er onderwerpen zijn die voor u van belang zijn. Wij zullen u goed op de hoogte houden de komende periode, maar horen ook graag van u wat er speelt.

Vragen
Neem met vragen gerust contact op met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of 023- 56 70 685.