Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Eerste papierloze vlucht Emirates SkyCargo

Amsterdam/Dubai, 7 april 2011 - Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates Airline, heeft een mijlpaal bereikt door het uitvoeren van een 100% papierloze vlucht. Emirates Airline is vastbesloten de door de IATA gestelde milieudoelen voor 2014 te behalen.

Milieubewuste mijlpaal
"Met grote trots presenteren wij de eerste e-freight vlucht uit Nairobi," aldus de heer Al Hinai, Emirates Airline Cargo Manager Oost-Afrika. "Het heeft wat werk gekost om het volledig elektronische laden van de grond te krijgen, dus alle eer gaat naar allen die een bijdrage hebben geleverd." Vlucht EK9952, die op 27 maart jl. een bloementransport uitvoerde tussen Nairobi en Amsterdam, is de eerste vlucht in de geschiedenis waarvan de lading volledig elektronisch is verwerkt. Het Boeing 747 vrachttoestel vervoerde 103.884 ton bloemen naar Amsterdam, de belangrijkste markt voor Keniaanse bloemen.

Toekomst van e-freight
Het systeem van elektronisch laden en lossen, het zogeheten e-freight, is een collectief initiatief gefaciliteerd door IATA, de International Air Transport Association. Het initiatief heeft tot doel alle papieren, waaronder ook bijvoorbeeld certificaten, overbodig te maken voor het einde van 2014. Volgens Ram Menen, Emirates Airline Divisional Senior Vice President Cargo, leveren deze elektronisch gestuurde systemen "meer gestroomlijnde processen, snellere processen en kostenbesparingen." IATA heeft berekend dat deze verandering $4.9 miljard aan kosten- en 7.800 ton aan papierbesparing kan opleveren. Dhr. Menen voegt toe: "Wij staan vierkant achter dit initiatief en geloven dat e-freight de toekomst heeft. Zij die veranderingen omarmen zullen het eerst de voordelen oogsten, wat tevens gepaard zal gaan met een betrouwbaar en accuraat imago en uiteraard voordelen voor het milieu."

Emirates SkyCargo bedient de Nederlandse vrachtindustrie met vrachtvluchten sinds 1994. De luchtvaartmaatschappij introduceerde passagiersvluchten tussen Amsterdam en Dubai in mei 2010. De passagiersvluchten worden uitgevoerd met de B777-300. Voor meer informatie over Emirates SkyCargo, haar diensten en producten bezoekt u www.skycargo.com. Op deze website is meer informatie te vinden over de mogelijkheden van e-freight. Ook in deze ontwikkeling speelt Emirates een vooruitstrevende rol in de wereld.

Bijschrift foto 1: Eerste papierloze vlucht Emirates SkyCargo

Bijschrift foto 2: Emirates SkyCargo B747-400F eerste papierloze vlucht

Over Emirates Airline

Emirates Airline is per 1 mei 2010 gestart met dagelijkse, rechtstreekse vluchten tussen Dubai en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1985 en beschikt over 152 Boeing en Airbus toestellen, waaronder 15 A380's - ook wel bekend als de superjumbo. Emirates vliegt op meer dan 100 bestemmingen in meer dan 60 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, het Verre Oosten en Australië. De luchtvaartmaatschappij is meer dan 400 keer bekroond met internationale awards. In maart 2011 ontving Emirates de Airline van het Jaar Award. Zie voor meer informatie www.emirates.nl en www.skycargo.com.



Ingezonden persbericht