Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Redding voor Veemarktgebruikers dichterbij

Persbericht

Utrecht, 7 april 2011

Op het Veemarktterrein in Utrecht zullen woningen, een school en sportvelden worden aangelegd. Een mooi plan waarbij een succesvol participatietraject met de nieuwe bewoners is volbracht. De huidige gebruikers van het Veemarktterein hebben echter nog geen nieuwe locatie. D66 heeft het College van B en W gevraagd ook deze gebruikers meer tijd te geven.

Raadslid Arjan Kleuver: "een te snelle sluiting zal leiden tot het verlies van banen en misschien wel faillissementen. De gebruikers zijn zelf actief op zoek naar een nieuwe locatie. Met wat meer tijd kunnen veel problemen voorkomen worden." Een latere sluiting kan vertraging van het nieuwe bouwproject tot gevolg houden. D66 wil dit natuurlijk voorkomen of beperken tot een minimum. Daarnaast kan de aanleg van de sportvelden al gestart worden voordat het Veemarktcomplex gesloten wordt.

Wethouder Bosch deed de toezegging met alle betrokkenen om tafel te gaan. Hij zal in mei de commissie Stad en Ruimte informeren over alle mogelijkheden, de eventuele duur van de vertraging van de bouwplannen en daar aan verbonden kosten. Op basis van die informatie zal uiteindelijk besloten worden of de sluiting wordt uitgesteld. Kleuver: " D66 is bijzonder blij met de flexibele opstelling van de wethouder. Hierdoor ontstaan er goede kansen voor een doorstart op een andere locatie."

Noot voor redactie:

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht