LearningGuide Solutions valt in de smaak bij buitenlandse investeerder


Amerikaanse Edison Ventures investeert $6 miljoen in Nederlandse onderneming

's-Hertogenbosch, 20110407 -- Nederlandse technologiebedrijven zijn zeer gewild bij buitenlandse investeerders. Hun innovatieve karakter spreekt aan en springt in het oog van grote spelers op de – met name – Amerikaanse markt. Ook LearningGuide Solutions trok, als innovator en marktleider in ontwikkeling van elektronische leeroplossingen, de aandacht van een Amerikaanse investeerder.

Edison Ventures investeerde onlangs $6 miljoen in het van oorsprong Nederlandse bedrijf, met vestigingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en een hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. LearningGuide Solutions, wereldwijd geprezen om haar effectieve performance support oplossingen en buitengewone service, wil met de financiële injectie het productaanbod uitbreiden en een nieuwe impuls geven aan de R&D, sales- en marketingactiviteiten.

LearningGuide Solutions is expert in het ontwikkelen van elektronische performance support systemen (EPSS). Een LearningGuide biedt directe hulp op de werkplek bij vragen die kunnen ontstaan tijdens het werken met bijvoorbeeld Microsoft Office of ERP systemen, zoals SAP en Oracle. De directe en gerichte ondersteuning ontlast de helpdesk en zorgt voor meer productiviteit van de medewerkers. LearningGuide Solutions staat bekend om haar heldere en gebruiksvriendelijke  leeroplossingen, die leiden tot een versnelde implementatie en acceptatie van nieuwe applicaties of toepassingen op de werkplek. In Nederland zijn medewerkers van onder andere Shell, APG, NXP, Koninklijke Boskalis Westminster nv, Koninklijke BAM Groep nv en het Ministerie van Financiën overtuigd gebruikers van diverse LearningGuides. Wereldwijd worden ruim 1 miljoen eindgebruikers in hun dagelijkse werk ondersteund door het Nederlandse LearningGuide Performance Support Systeem.

“In Edison Ventures hebben we een betrouwbare partner gevonden die haar sporen heeft verdiend in de strategische begeleiding van talloze organisaties en bovendien ervaring heeft in de opleidingsmarkt”, zegt Cees Louwers, Directeur LearningGuide Solutions Nederland. “We zijn er dan ook zeker van dat deze investeerder een enorme toegevoegde waarde heeft voor onze organisatie en dat zich dat snel zal laten zien in de resultaten van LearningGuide Solutions.”

“In 2010 is LearningGuide Solutions ruim 125% in omzet gegroeid in de VS en zijn er distributeurs aangesteld in Duitsland, Frankrijk, Australië en Zuid Afrika. Met behulp van deze investering door Edison Ventures verwacht LearningGuide Solutions ook in de komende jaren haar omzet jaarlijks minimaal met 50% te doen groeien, aldus Alfred Remmits, CEO LearningGuide Solutions.” 

Edison Ventures investeert sinds 1986 in met name IT gerelateerde bedrijven en treedt altijd op als leidende  investeerder. Zo ook bij LearningGuide Solutions. Edison  ziet enorme kansen in het innovatieve karakter van het Nederlandse bedrijf en in de opkomende markt van EPSS systemen, zowel in de VS als ook wereldwijd.

Over LearningGuide Solutions

LearningGuide Solutions levert performance support oplossingen die eindgebruikers op eenvoudige wijze op de werkplek ondersteunen bij het toepassen van werkprocessen, desktop- en bedrijfsapplicaties. LearningGuide Solutions, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van standaard en maatwerk leercontent, o.a. op het gebied van Microsoft Office applicaties, ERP en Document Management systemen en levert verschillende en aanvullende diensten op het gebied van performance support.

Over Edison Ventures

Established in 1986, Edison partners with entrepreneurs, service providers and other financing sources to build successful companies. Edison provides capital and value-added services to late stage ($5 to 20 million revenue), information technology businesses. Initial investments range from $5 to 10 million. Edison typically serves as the sole or lead investor. In addition to providing expansion capital, Edison funds management buyouts, recapitalizations, spinouts and secondary stock purchases.