Ingezonden persbericht



Campagnebeeld-ZieZo-beurs-2011

Tess, ambassadrice eerste lente-editie ZieZo-beurs:

"Ook al zie ik niet veel, ik ga er op uit!"

Utrecht, 24 november 2010 - "In de lente ga ik er altijd op uit. Daarvoor maakt het niet uit dat ik nog maar een paar procent kan zien. Er is zoveel te doen als je slechtziend of blind bent, dat moet je gewoon even uitzoeken!" De veertienjarige Tess komt dan ook graag naar de ZieZo-beurs. Ze is zelfs ambassadrice van de grootste beurs voor mensen met een visuele beperking in Europa. De ZieZo-beurs vindt in 2011 voor het eerst in de lente plaats en wel op 7, 8 en 9 april in Expo Houten. De beurs wordt georganiseerd door het Oogfonds.

Lente, er op uit!
Met het zonnige thema 'Lente, er op uit!' kan jong en oud ervaren hoeveel mogelijkheden er zijn als je niet of niet goed ziet, maar toch actief wilt zijn. Bezoekers kunnen kennismaken met handige hulpmiddelen voor onderweg en avontuurlijke buitensportactiviteiten. Maar er is nog veel meer: geleidehonden, opleidingen, arbeidsbemiddeling, kunst, hulpmiddelen, spelletjes, verenigingen, workshops, telefonie: er is voor ieder wat wils.

Het gezicht van de ZieZo-beurs
De veertienjarige Tess is hét gezicht van de ZieZo-beurs 2011. Haar foto is te zien op alle posters, flyers en advertenties van de beurs en zij zal te horen zijn in radiospots. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand met het vrolijke meisje op de foto. Toch heeft Tess maar 6 tot 8 procent zicht door maculadegeneratie. Tess: "Mijn ouders en ik willen dat er meer onderzoek gedaan wordt naar deze oogziekte, daarom helpen wij het Oogfonds".

Nieuw: Jongerendag & ZieZo-beurskrant
Zaterdag 9 april is de eerste ZieZo-jongerendag. Speciaal voor jongeren en kinderen met een visuele beperking zullen er allerlei activiteiten zijn. Ook nieuw is de allereerste ZieZo-beurskrant. Deze gratis uitgave staat vol handige informatie over de beurs, leuke interviews en meer. De krant is ook in gesproken versie beschikbaar. De krant is te bestellen via www.oogfonds.nl/ziezo en via de speciale beurstelefoon op 030-2616688.

Over de ZieZo-beurs
De ZieZo-beurs is al 16 jaar dé beurs voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving. De gratis toegankelijke beurs is de grootste op dit gebied in Europa en trekt elk jaar ruim 10.000 bezoekers. Met de organisatie van de ZieZo-beurs zorgt het Oogfonds voor een landelijk informatie- en ontmoetingsevenement voor mensen met een visuele beperking. De kosten van de beurs worden opgebracht door de standhouders.

www.oogfonds.nl/ziezo


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,