Ingezonden persbericht


Hilversum, dinsdag 5 april 2011

HOE IS HET TOCH MET... JOAN HAANAPPEL
Bert van Leeuwen in gesprek met Joan Haanappel, nabestaanden van slachtoffer zinloos geweld en Frank & Mirella.

Van jongs af aan siert zij al de schaatsbaan van Den Haag en op haar twaalfde schaatst ze haar eerste kampioenschappen. Helaas wordt het haar allemaal te veel en moet ze stoppen. Joan Haanappel laat het kunstschaatsen echter niet los. Bert van Leeuwen gaat bij haar op bezoek. Daarnaast gaat hij naar de ouders van René Steegmans. René was in 2002 slachtoffer van zinloos geweld. Hij overleed in het ziekenhuis aan hersenletsel. Hoe is het nu met zijn ouders? Meer informatie is te vinden op www.hoeishettochmet.nl.

Joan Haanappel
In de jaren '50 en '60 wint Joan vele prijzen op de Wereld-, Europese en Nederlandse Kampioenschappen en doet ze mee aan de Olympische Spelen. Het schaatsen is haar met de paplepel ingegoten en deze passie deelt zij met vriendin en concurrent Sjoukje Dijkstra. Als de zenuwen Joans carrière de das om doen, wordt ze commentator en presentratrice op de Nederlandse televisie. Zij was onder andere te zien bij AVRO Sportpanorama. Naast de 30 jaar op de buis start Joan samen met vriendin Sjoukje een project voor jonge kunstrijders. Hoe gaat het nu met de Nederlandse kunstrijdster die aan de wereldtop heeft gestaan? Bert zoekt Joan Haanappel op in Hoe is het toch met...

Verder in deze aflevering
Hun 22-jarige zoon overlijdt onnodig, omdat hij opkomt voor een oudere mevrouw. René Steegmans ziet dat twee jongens bijna een oudere dame aanrijden op hun scooter. Hij spreekt ze aan op hun respectloze actie en wordt vervolgens het ziekenhuis in geslagen. De twee daders moeten hun straf uitzitten. De ouders van René proberen hun leven weer op te pakken na het verwerken van dit grote verlies. Hoe gaat het nu met ze?

Tot slot in Hoe is het toch met... Frank & Mirella. Tijdens hun relatie delen zij hun passie: zingen. In de jaren zeventig worden Frank en Mirella een bekend zangduo. Ze maken de singles Cher Ami en Verliefd, Verloofd en Getrouwd en belanden in de Nederlandse Top 40. In 1979 komt er een einde aan de relatie van Frank en Mirella. Toch gaan zij samen door als artiesten, maar ook daar zetten zij na een paar jaar een punt achter. Zonder elkaar gaan ze verder met hun carrière. Hoe is het nu met Frank en Mirella?

Hoe is het toch met... op donderdag 7 april om 22.20 uur op Nederland 1. Presentatie: Bert van Leeuwen.
---

Noot voor de redactie,