Belgische amateurbierbrouwers strijden om de titel 'Beste Hobbybier van België'

06/04/2011 16:50

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Belgische amateurbierbrouwers strijden om de titel "Beste Hobbybier van België"

Finale Brouwland BierCompetitie op donderdag 7 april om 19 uur in ICC Gent

Op donderdag 7 april vindt de finale plaats van de 2de editie van de Brouwland BierCompetitie in het ICC Gent.

Brouwland, leverancier in bierbrouwbenodigdheden, organiseert samen met GUIDO, het gekende Belgische studentenmarketingplatform naar studenten en pas afgestudeerden en P-Magazine voor de tweede maal de Brouwland BierCompetitie. Vorig jaar beperkte de wedstrijd zich enkel tot Vlaanderen. Gezien het grote succes werd beslist er een nationale wedstrijd van te maken.

In februari hadden de deelnemende hobbybrouwteams uit heel het land hun brouwsels klaar. Hun bieren werden gestockeerd in de gebouwen van Brouwland.

De bieren werden ingedeeld in zes regionale groepen. Bovendien werd een zevende groep gemaakt voor studenten.

In een halve finale werd per groep een klassement opgemaakt. Een vakjury proefde en keurde de bieren en selecteerde per regio het beste brouwsel.

De zeven lekkerste bieren komen op 7 april uit in een nationale finale. Het winnende team ziet 500 liter van zijn eigen bier gebrouwen en gebotteld.

Tijdens de finale van de Brouwland biercompetitie wordt het bier blind geproefd door een groep van bierkenners en de professionele brouwers van de brouwerijen Orval en Dubuisson, gekend van Bush en Cuvée des Trolls. De jury staat onder leiding van Julien Vrebos, cineast én bierliefhebber. Het bier dat het best wordt gesmaakt en zo het hoogste aantal punten haalt, wint de titel 'Beste hobbybier van België 2011'.

Vorig jaar ging een jong Antwerps team met de overwinning aan de haal. Hun brouwsel, genaamd "Mouten Kop", werd uit 40 inzendingen verkozen tot "Beste hobbybier van Vlaanderen". Het bier werd een succes: er is tot nu toe reeds 1500 liter van 'Mouten Kop' gebrouwen.

Alle info over de wedstrijd en de kandidaten vindt u terug op www.mijnbier.be

Over Brouwland

Initiatiefnemer Brouwland is Europa's meest gespecialiseerde leverancier voor wijnmakers, likeurbereiders en bierbrouwers. Het bedrijf biedt grondstoffen, toestellen en alle mogelijke accessoires aan voor het artisanaal bereiden van bieren, wijnen, fruitsappen, likeuren en kaas en levert zowel aan professionals (o.a. kleine brouwerijen) als hobbyisten.

Meer informatie vind je terug op www.brouwland.com.

Finale Praktisch:

Aanvang: 19u

7 april 2011

ICC Gent

Van Rysselberghedreef 2 (Citadelpark)

9000 Gent

www.iccghent.com

Persinfo: