Dienstenbond CNV

Nieuws

7 april 2011

CNV Dienstenbond in actie voor payrollers Agentschap

Naar aanleiding van de dreigende situatie van payrollers bij het Agentschap heeft CNV Dienstenbond bestuurder Roderik Mol, samen met zijn collega bij FNV Bondgenoten, vandaag (7 april) onder grote belangstelling een petitie aangeboden aan SP Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt. Tijdens deze bijeenkomst (een picknick op Het Plein in Den Haag) was ook Jesse Klaver, Tweede Kamerlid van Groen Links aanwezig. Op bijgaande foto is Roderik Mol in gesprek met Jesse Klaver.

Met deze actie vraagt CNV Dienstenbond aandacht voor de serieuze dreiging dat de payrollers van het Agentschap bij een komende reorganisatie zonder Sociaal Plan op straat worden gezet.

Bij Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van EL&I verliezen dit jaar 243 en in de jaren daarna nog eens ruim 300 mensen hun werk. Het gaat met name om een groep werknemers die tussen de drie en acht jaar werken bij Agentschap NL en via een constructie met payroll bedrijf CapitalP geen direct dienstverband hebben. Als gevolg van bezuinigingen hebben ze recent te horen gekregen dat hun opdracht ophoudt en dat ze zich verder kunnen melden bij CapitalP, sinds een half jaar hun administratieve werkgever.

Payrollers hebben hiermee een veel slechtere positie dan hun collega's die als ambtenaar in dienst zijn bij het Agentschap en in principe hetzelfde werk doen.
CNV Dienstenbond vindt dit een oneerlijke situatie en vraagt door middel van deze actie de politiek om steun