Amsterdam Airport Schiphol
Fair Taste Café en vernieuwd KPN Internet Centre op Schiphol

Europe's preferred airport biedt rustige werkplekken en duurzame horeca

Topkok Ramon Beuk heeft op donderdag 7 april de opening verricht van Fair Taste Café, het eerste duurzame 'on the go'-concept op een luchthaven door HMSHost. Pal naast het Fair Taste Café heeft KPN een vernieuwd Internet Centre geopend. In het Internet Centre kunnen passagiers met de 'self service formule' van diverse internetfaciliteiten gebruik maken.

Inspelen op veranderende wensen

"Elk bedrijf heeft de keuze om duurzaam te gaan werken, maar ook consumenten hebben de keuze om duurzame producten te consumeren. Als Europe's preferred airport is het onze ambitie om altijd een stap vooruit te lopen en hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Passagiers willen vandaag de dag bewust genieten en kiezen steeds vaker voor duurzaam en Fairtrade. Met de komst van het unieke Fair Taste Café spelen we in op deze behoeften. Hiermee is het Fair Taste Café een geweldige aanvulling op ons horeca-aanbod", aldus Otto Ambagtsheer, Directeur Business Area Consumers van Amsterdam Airport Schiphol.

Ook het Internet Centre van KPN speelt in op de veranderende behoeftes van de consument. Zo zijn er rustige en comfortabele werkplekken met computers voorzien van Premium Internet en kan men er printen, scannen en kopiëren. De werkplekken zijn voorzien van energiezuinige LED-schermen en verlichting, en in het interieur is veel gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Ook voor mensen met een eigen laptop of tablet biedt het Internet Centre uitkomst. Het KPN Internet Centre is 24 uur per dag geopend.

Duurzaam genieten
Alle producten die in het Fair Taste Café te koop zijn voldoen minimaal aan één van de volgende ken- en keurmerken: Fairtrade, Organic, Local, Recyclable of Rain Forest Alliance. Daarnaast introduceert Fair Taste Café - als eerste horecabedrijf op een luchthaven - een watertappunt van 'jointhepipe.org'. Deze organisatie heeft als doel om iedereen overal ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Dankzij het watertappunt op Schiphol wordt een waterpomp in Bangladesh gerealiseerd, waardoor een heel dorp aan schoon drinkwater geholpen wordt.

Niet alleen bij de invulling van het assortiment is kritisch gekeken naar de achtergrond: waar mogelijk is in het ontwerp van het concept gebruik gemaakt van recycle en re-used materialen. Zo zijn de wanden samengesteld uit restmaterialen van oud hout, afbraakpallets, oude tegels en telefoonkabels. Van gemalen steenafval zijn nieuwe tegels gemaakt voor de counter en de meubels zijn gemaakt van oude kastjes en tafels.