Kees Brusse te gast bij Boekhandel Snoek Rotterdam


De legendarische acteur signeert zijn memoires

Rotterdam, 20110329 -- Op donderdag 7 april 2011 zal de beroemde acteur Kees Brusse ( Rotterdam 1925 ) te gast zijn bij boekhandel Snoek, Meent 126 te Rotterdam waar hij tussen 15.00 – 16.00 uur zijn levensverhaal Herinneringen, Ovatie aan het leven, zal signeren.

De signeersessie is zeer exclusief te noemen omdat, met uitzondering van de overhandiging van het eerste exemplaar van zijn biografie, Kees Brusse nog nergens in Nederland zijn biografie gesigneerd heeft. Voor Rotterdam, waar Brusse geboren is, maakt hij een uitzondering. Misschien omdat in Rotterdam de enige herinnering aan zijn echte vader, van wie hij zoveel hield, ligt. Hij wandelde als klein jochie hand in hand met zijn vader over de kade in de havens van Rotterdam.

Ook Henk van der Horst, die naar Australië afreisde om het levensverhaal van Kees Brusse op te tekenen, zal aanwezig zijn bij boekhandel Snoek.

Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue passeren.

Na een turbulent leven vol radio, televisie, film en toneel en liefde is Kees Brusse via vele omwegen in Australië gaan wonen, maar vaak heeft hij heimwee naar het land waar hij beroemd is geworden: Nederland. Tussen die twee werelden kijkt hij nu terug op zijn leven waarin hij telkens ‘iemand anders’ was. De herinneringen aan dat inspirerende en bewogen leven vertrouwde hij toe aan zijn goede vriend Henk van der Horst, die hem hielp bij de totstandkoming van het boek.

Het zal voor de vele tijdgenoten van Kees Brusse een feest van herkenning zijn: alle grote tv-producties waarin hij schitterde komen ruimschoots aan bod zoals Pension Hommeles (1957-1959), Maigret (1964-1967) en natuurlijk Mensen zoals jij en ik (1981-1985) waarmee hij de Gouden Televizier Ring won. Ook zijn films waaronder Dakota en Blue Movie (Wim Verstappen, 1971), Een pak slaag met Paul Steenbergen (Bert Haanstra, 1979), Vroeger kon lachen; een film rond Simon Carmiggelt (Bert Haanstra, 1983) en natuurlijk Dokter Pulver zaait papavers (Bert Haanstra, 1975) komen ruimschoots ter sprake.

Henk van der Horst kennen wij allemaal als acteur en regisseur van de televisieprogramma’s Farce Majeure, Showroom, Prettig Geregeld en de Nationale Nieuwsquiz.

ISBN 9789059114432
Paperback € 19,95

Boekhandel Snoek,Meent 126,Rotterdam

www.boekhandelsnoek.nl
info@boekhandelsnoek.nl





Boekhandel Snoek