Paradiso Amsterdam

Beste redactie,

'Undermining the standards of seriousness' als leitmotiv voor derde editie van Palais Paradiso, donderdag 7 april 2011 Met werk van Dadara, Shana Moulton, Nicole Beutler e.v.a.

Donderdag 7 april 2011 vindt de derde editie van Palais Paradiso plaats: hét beeldende kunst- en performanceprogramma in en van Paradiso. Paradiso heeft twaalf beeldend kunstenaars uitgenodigd nieuw (performatief) werk te tonen, dit jaar rond het thema 'Undermining the standards of seriousness'.

De kunstenaars reageren op het thema in een opeenvolging van performances, videokunst, installaties en muziek. Het programma begint om exact 20.00 uur met een wisseling van de wacht voor de poorten van Palais Paradiso.

Deelnemende kunstenaars van deze derde editie zijn Shana Moulton, Dadara, Nicole Beutler, Nina Glockner, Tara Karpinski & Cecilia Hendrikx, Sabina Maria van der Linden, Art van Triest, Avi Krispin, Caterina Pecchioli, Cheryl, Kai-Ting Lin, Skip & Die en Tunctunctunc.

Kijk voor meer info over het programma http://www.palaisparadiso.nl

Uitgelicht


- Palais Paradiso opent haar poorten om precies 20.00 uur met de première van 'Changing of the Guards', een wisseling van de wacht voor de deuren van Paradiso geregisseerd door Tara Karpinski & Cecilia Hendrikx.


- Eenmaal binnen krijgen bezoekers de gelegenheid euro's te wisselen tegen nieuwe valuta in de spiksplinternieuwe 'Exchanghibition bank', een project van Dadara over de waarde van geld met eigen valuta, een wisselkantoor en bijbehorend blog (http://blog.artasmoney.com/author/dadara/).


- Sabina Maria van der Linden toont haar 'Cell Phone conversations', telefoondialogen voor twee danseressen op de catwalk.


- Nicole Beutler toont '2: dialogue with lucinda' een ode aan het strenge en ogenschijnlijk eenvoudige minimalisme van het vroege werk van Lucinda Childs.


- In de video's van Shana Moulton zoekt haar hypochondrische alterego Cynthia naar verdieping en bezinning in vrolijke, New Age-achtige beelden.

Palais Paradiso
Datum: donderdag 7 april
Aanvang: exact 20.00 uur
Einde: 23.00 uur
Entree: ¤11,50 (normaal) incl. daglidmaatschap // ¤8,50 (CJP / Student / XXXS) incl. daglidmaatschap Tickets via www.ticketmaster.nl en/of aan de deur
www.palaisparadiso.nl