Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Popklassieker Tubular Bells éénmalig te horen op vier concertvleugels in Leiden.

Op donderdag 7 april aanstaande speelt het internationale Piano Ensemble de popklassieker van Mike Oldfield in een bewerking van Marcel Bergmann op vier concertvleugels.

Dit concert is slechts éénmaal live in Nederland te bezoeken, en wel in de Stadsgehoorzaal Leiden. In 2009 speelde het Piano Ensemble deze spectaculaire bewerking in Calgary een week achter elkaar waarbij de concerten allemaal waren uitverkocht!

De vier concertvleugels staan in een stervorm opgesteld, en in de bewerking van Marcel Bergmann zijn alle lagen in de muziek goed hoorbaar. Sommige kenners prefereren zelfs de opname die de pianisten maakten voor Brilliant Classics in 2008. Tubular Bells is de popklassieker waar diverse stijlen samenkomen, onder andere de gelaagdheid die ook in het Minimalisme van bijvoorbeeld Steve Reich en Simeon ten Holt te beluisteren is.

De uitvoerende pianisten zijn Elizabeth Bergmann & Marcel Bergmann uit Canada, Irene Russo uit Italië en het viertal wordt gecompleteerd door Jeroen van Veen uit Nederland. Naast het Tubular Bells, Part one, staat ook het pianoconcert van Johan Sebastiaan Bach BWV 1065 op het programma en speelt het kwartet na de pauze de Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Dit laatste werk in de versie naar de recente opname van de Pianola van Rex Lawson. Daarin zitten alle lagen van de pianovierhanden versie verwerkt op slechts één piano.

Wat Bach Oldfield en Stavinsky gemeen hebben met elkaar vertelt organisator Jeroen van Veen om 19.30 uur in een inleiding voorafgaand aan het concert in Leiden.

Wie: Piano Ensemble: Elizabeth Bergmann, Marcel Bergmann, Irene Russo, Jeroen van Veen

Wat: werken op vier vleugels: Bach, Oldfield en Stravinsky

Waar: Stadsgehoorzaal Leiden. www.stadspodia.nl

Wanneer: donderdag 7 april, aanvang 20.15 uur, inleiding 19.30 uur

www.stadspodia.nl
www.tubularbells4piano.com

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht