Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 31 maart 2011

Uitverkocht Motel Mozaïque festival biedt volop gratis programma

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 april opent Motel Mozaïque voor de 11e keer haar deuren voor artiesten en publiek. Het Rotterdamse kunstenfestival raakte 3 weken voor aanvang volledig uitverkocht; een absoluut record voor Motel Mozaïque. Mede te danken aan een sterke internationale muziekprogrammering met o.a. Belle & Sebastian, James Blake, Agnes Obel, Villagers, Battles en Lykke Li. Voor iedereen die geen ticket heeft kunnen bemachtigen; Motel Mozaïque biedt volop gratis toegankelijk programma aan, zoals optredens van la Boutique Fantastique en genève tijdens de openingsavond (7 april). Ook de tientallen gidsentochten, de kunstroute en het programma van Plaza Mozaïque op het Schouwburgplein - inclusief theater, interactieve kunstwerken en de 3voor12 sessies met diverse festivalacts - zijn volledig gratis toegankelijk.

TRANSFORMATIE

Motel Mozaïque heeft voor de editie van 2011 'transformatie' als thema gekozen. De programmamakers worden in de voorbereidingen op het festival geïnspireerd door en geconfronteerd met vele vormen van transformatie. Vaak inhoudelijk ingegeven, soms door vervelende situaties veroorzaakte transformaties. Het politieke klimaat verandert in Nederland en de kunstwereld staat voor een grote verandering. Het gemeentebestuur van Rotterdam legt in 2011 de focus op gastvrijheid, levendigheid en de zachte kant van de stad. Een grote transformatie, nadat het jarenlang louter over veiligheid en onveiligheid is gegaan.

Motel Mozaïque hanteert gastvrijheid al sinds het begin in 2001 als thema; en als uitgangspunt in het zoeken naar verbindingen in de stad om het kunst en cultuur programma vorm te geven. Wat verstaat de ander onder gastvrijheid en waar valt samen te werken. Deze manier van werken levert de afgelopen jaren projecten als Perron, Parc, Clinique en Plaza Mozaïque op. Projecten waar beeldende kunst, ontmoeting, popmuziek, theater, bewoners, gastvrijheid, architectuur en placemaking samenkomen. Waar levendigheid vanaf straalt.

PLAZA MOZAIQUE 2011 - gratis te bezoeken (m.u.v. deelname Parfum de BoemBoem) Motel Mozaïque, Rotterdamse Oogst, Parfum de BoemBoem, Imagine 2020, de Transparante Kerk en 3voor12 slaan de handen ineen op het Schouwburgplein waar Plaza Mozaïque wordt gerecreëerd. Plaza Mozaïque is een kleinschalig, intiem plein op het grote Schouwburgplein dat festivalarchitectuur, concrete programmering en ontmoeting aan elkaar verbindt. Plaza Mozaïque bestaat onder meer uit een dorp met een tweetal kerken, keukens, podia en verzamelplaatsen van stadstochten. Katrina is de kerk die vergezeld gaat worden van de Transparante Kerk: een opblaasbare kerk die gaat over 'ruim denken'. Plaza bestaat verder uit diverse units zoals kassen, houten huisjes, een transformatietunnel en meubels van Fabrique Urbaine.

DE GIDSEN VAN MOTEL MOZAIQUE - deelname gratis
Van vrijdag- tot en met zondagmiddag (ver)leiden gidsen bezoekers langs en naar onvergetelijke locaties in Rotterdam en bijzondere gebeurtenissen binnen het festival. Met een thema als transformatie zijn de gidsentochten dit jaar creatiever, ludieker, verrassender en unieker dan ooit te voren. Denk recyclen met een knal, bioscopen zonder film, een ouderwets verkleed partijtje, juist een volledige make-over of toch alleen een t-shirt transformatie, en luister naar de transformatie van het Rotterdam Central District of de emotie van de stad.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.motelmozaique.nl

-- Einde persbericht --