NCRV

Recht in de Regio: Mr. Frank Visser geeft advies in Deventer (deel 2)

Ingezonden door NCRV op 14 maart, 2011 - 15:49



donderdag, 7 april, 2011 - 19:25
Zender:
Nederland 2

In het NCRV-programma Recht in de Regio trekt mr. Frank Visser met een team juristen van het Juridisch Loket het land in om mensen te adviseren bij allerlei juridische problemen en conflicten. In deze aflevering deel twee van het spreekuur in Deventer.

Meneer en mevrouw Schilt kunnen de voordeur van hun huurwoning alleen bereiken via een metershoge brandtrap. Zij vinden die situatie niet alleen vreemd, maar ook levensgevaarlijk. Vooral in de wintermaanden kan de trap spekglad zijn. De verhuurder zegt niets voor hen te kunnen doen. Daar laat de familie Schilt het niet bij zitten. Zij vinden dat ze recht hebben op een normale, veilige trap. Mr. Visser neemt de brandtrap eens goed onder de loep en doet een opzienbarende ontdekking.

Verder in deze aflevering het verhaal van mevrouw Nijenhuis, die behoorlijk wat schade heeft opgelopen nadat zij door een asielzoeker is aangereden. Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige verzekeringskwestie. Niets is minder waar. Zeker als ook nog blijkt dat de asielzoeker in de illegaliteit is verdwenen. Weet mr. Visser waar mevrouw Nijenhuis nu terecht kan met haar schade? Programma:
Recht in de regio
Presentator:
Frank Visser
Website:
http://eerstehulpbijrecht.nl/