Universiteit van Tilburg

Persbericht 7 april 2011

Deeltijdopleidingen Tilburg University behalen tweede plaats in Keuzegids

Tilburg University staat op de tweede plaats in de Ranglijst Deeltijduniversiteiten van de Keuzegids 2011, na de Open Universiteit. Dat heeft de Keuzegids donderdag bekendgemaakt. De Tilburgse deeltijdopleiding Filosofie behaalde de eerste plaats.

Tilburg University scoort met de deeltijd-bachelor Filosofie veruit het beste in vergelijking met drie andere universiteiten. De vergelijkbare opleidingen van nog drie andere universiteiten zijn niet meegenomen in de ranglijst wegens gebrek aan oordelen.

Rechtsgeleerdheid op gedeelde tweede plaats
De deeltijd-bachelor Rechtsgeleerdheid van Tilburg University behaalde de gedeelde tweede plaats in de ranglijst, waarbij is vergeleken met zeven andere universiteiten. De eindscore is gelijk aan die van Radboud Universiteit Nijmegen. De eerste plaats was voor de Open Universiteit.

Tilburg University biedt zes deeltijd-bacheloropleidingen. Behalve Filosofie en Rechtsgeleerdheid zijn dat deeltijd-bachelors in Theologie, Religie in Samenleving en Cultuur, Fiscaal Recht en Algemene Cultuurwetenschappen. Die laatste vier opleidingen zijn niet in de ranglijst opgenomen.

De ranglijsten van de Keuzegids Deeltijdstudies 2011 zijn voor 70% gebaseerd op oordelen van studenten op onder meer uitdagendheid, kwaliteit van de docenten, toetsing en faciliteiten. De andere 30% is gebaseerd op onderwijsstatistieken (hoeveel mensen vallen er af?) en deskundigenrapporten over de onderwijskwaliteit. Zie voor de ranglijsten www.keuzegids.org.