Provincie Overijssel

Persbericht
.

Zwolle, 7 april 2011

13 kandidaten voor burgemeestersvacature HARDENBERG

Commissaris van de Koningin mw. drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten heeft 13 sollicitaties ontvangen voor de burgemeesterspost in Hardenberg. Onder de sollicitanten bevindt zich één vrouw. De leeftijd van de kandidaten varieert van 33 tot 62 jaar.

Achtergrond sollicitanten
8 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, waaronder 5 burgemeesters. 5 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 4 sollicitanten zijn lid van het CDA, 4 van de VVD, 1 van de CU, 1 van D66, 1 van de PvdA en van 2 kandidaten is de politieke achtergrond niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 11 maart tot 1 april 2011. De burgemeestersvacature in deze ruim 59.000 inwoners tellende gemeente ontstaat op 1 september door het vertrek van burgemeester mr. W. Meulman, die met pensioen gaat.

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Hardenberg vastgestelde profiel maakt de Commissaris van de Koningin een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan de vertrouwenscommissie uit de Hardenbergse gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling eind juni vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er in oktober een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Hardenberg.