http://press.vnuexhibitions.com/VnuPress/Templates/NL/Extranet/Pressrooms/PressroomCollection/DefaultPressroom.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2fNL%2fExtranet%2fPerskamers%2fPerskamerCollection%2fESEF%2ehtm%3fpbid%3d{C57A5A6A-4F04-4A8F-9065-44CB9BE22E20}%26lnkmode%3dtxt&NRNODEGUID={1A399A22-7441-41D8-8C28-DA3ACFDC0166}&NRCACHEHINT=NoModifyGuest&lnkmode=txt&pbid={C57A5A6A-4F04-4A8F-9065-44CB9BE22E20}

Persberichten
Nederlandse toeleverindustrie in versnelling, ESEF sluit aan

Publicatiedatum: 07-04-2011


OEM'er en toeleverancier zijn zich anders aan het organiseren

De Original Equiptment Manufacturer (OEM) legt steeds meer van zijn kernactiviteiten bij de toeleverancier neer. In deze trend ziet ESEF project manager Pieter-Dirk Waltheer een belangrijke kans voor de ESEF 2012: "Door de economische situatie zijn OEM'ers en toeleveranciers zich merkbaar anders aan het organiseren. Het is minder een kwestie van 'gaan we wel of niet uitbesteden?' maar de vraag is nu 'wat gaan we bij wie uitbesteden?'. We zijn samen met onze partners - Koninklijke Metaalunie, NEVAT, NEVI,NRK en Alumium Centrum - aan het beraden hoe we hier voor het programma van ESEF 2012 concreet invulling aan kunnen geven." Dé Benelux vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden en engineering vindt plaats van 13 tot en met 16 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Voorbereiding loopt voorspoedig
De voorbereiding voor ESEF 2012 loopt voorspoedig. Nog minder dan een jaar te gaan en 70% van het beursoppervlak is ingetekend. Sales & Accountmanager Irma Snieders is enthousiast over hoe de zaken lopen: "We hebben in 2010 een mooie beurs neergezet waar we, zeker gezien de omstandigheden, heel erg tevreden mee waren. 2012 wordt het jaar van groei. Dat is nu overigens al merkbaar. We zetten in op 13.000m2, 13% meer ten opzichte van vorig jaar."

Op dit moment op Hannover Messe
Het team is op dit moment met een stand aanwezig op de Hannover Messe. Waltheer: "De boarding passes voor ESEF worden nu verdeeld onder de Duitse topinkopers. Het is ongelofelijk hoe positief ze reageren op het aanbod om de ESEF te bezoeken. Ze vinden het interessant te vinden om in één dag een totaaloverzicht te krijgen van de Nederlandse toeleverindustrie."

Industriële keten
Op de beursvloer van ESEF wordt de industriële keten weergegeven van Design, Engineering, System Developers, Electronic Manufacturing Services, tot de System Suppliers. ESEF kent de volgende bezoekersdoelgroepen:

* Metaalproductenindustrie
* Machine- en apparatenindustrie
* Technisch ontwerp-, ingenieurs- en adviesbureau
* Rubber- en kunststofindustrie
* Elektrotechnische industrie
* Transportmiddelenindustrie
* Basismetaalindustrie
* Voedingsmiddelen- en drankenindustrie
* Oppervlaktetechnologie

Een greep uit de partijen die zich definitief hebbent ingeschreven zijn: in de metaaltechnologie Aalberts Industries Group en VDL; ART Groep en Vink Kunststoffen, rubber- en kunststoftechnologie; en AHC Nederland en Surface Treatment Nederland, in de oppervlaktetechnologie. Verder zijn NTS Groep, Pezy Group International,Reggs en Tuin Machinefabriek dit jaar ook van de partij.

ESEF
ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. De editie van 2010 was goed voor 30.634 bezoekers. Zowel bezoekers als exposanten noemden de beurs een succes en gaven een 7,1 als waarderingscijfer. 7 van de 10 bezoekers gaven aan de volgende editie zeker weer te willen bezoeken.

Tegelijkertijd met de ESEF vindt de Techni-Show plaats. Zo kan de bezoeker de keuze maken of hij zelf produceert of zich laat toeleveren. De combinatie van ESEF en Techni-Show presenteert de alternatieven. Daardoor hebben de beurzen aantrekkingskracht op gerichte en hoogwaardige bezoekers die op zoek zijn naar een oplossing binnen dit 'make or buy' vraagstuk.

Meer informatie is te vinden via www.esef.nl.

.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions