Ingezonden persbericht


Renger van der Zande met Mercedes-Benz in de DTM

De Nederlander Renger van der Zande maakt dit seizoen zijn debuut in de toonaangevende Internationale Toerwagenklasse DTM. Met de selectie door Mercedes-Benz, gaat een droom voor de Nijmegenaar in vervulling. De 25-jarige rijder is ondergebracht bij het Persson team, waarmee hij inmiddels al de nodige testkilometers heeft gemaakt, als voorbereiding op het seizoen. Renger, die uit het juniorprogramma van Mercedes-Benz komt, zet hiermee zijn langdurige band met het merk uit Stuttgart voort. Talent, passie en volharding worden beloond met deze volgende stap in zijn sportcarrière.

"Stay low, get the flow, steal the show..., was ons motto, de laatste jaren", aldus Renger. "Ik heb, met een kleine kring van mensen die me steunden, op eigen kracht, de juniorklassen in de autosport doorlopen. De opname, als junior, in het Mercedes-Benz Motorsport programma, was daarbij een grote ruggensteun. Met bescheiden middelen en de pauzeloze inzet van een paar vakmensen die achter me stonden, heb ik successen in de Formule Renault 2.0 en Formule 3 behaald. Belangrijk ook was het steen voor steen bouwen aan de band met Mercedes-Benz, een aansprekend automobielconcern met een lange historie in autosport. Ik ben geplaatst in het Persson team uit Saarbrücken, waar ik heel blij mee ben. Het bleek in het verleden vaak het opstartteam van veel doorstromers.

Zondag hebben we de grote DTM manifestatie voor het Kurhaus in Wiesbaden. Men verwacht meer dan 100.000 bezoekers. En dan verheug ik me nu al op de seizoenstart, op 1 Mei in Hockenheim. De tweede race is daarna, meteen in Zandvoort, op 15 Mei, waar ik hoop samen met een grote schare autosportfans een groot feest te bouwen. Voorlopig moet ik nog even tot me door laten dringen dat het gelukt is om mijn hill-up battle met een fabriekscontract te bezegelen. Ik wil dan ook alle mensen die me de laatste jaren zo ruimhartig gesteund hebben, uit het diepst van mijn hart bedanken, van Frits van Amersfoort tot mijn vader, mijn belangrijkste adviseur en van de mannen van ID&T/ Q-Dance tot Jhartho, die altijd mijn grafische werk verzorgde, van de autosport fans tot de pers en de media. En nog veel meer mensen en bedrijven hebben hun bijdrage geleverd. Hard gas geven en naar voren rijden zal de beste manier zijn om iedereen te bedanken. Niets houdt me tegen, om ook in deze klasse weer een route naar de top af te leggen".

Op de persdag van de RAI, dinsdag aanstaande, zal Renger op de Mercedes stand een persconferentie geven.

Meer informatie op
www.media.daimler.com
www.mercedes-benz.com
www.dtm.com
www.rengervanderzande.com