Ingezonden persbericht


Persbericht Utrecht/Nieuwegein, 7 april 2011

Koopovereenkomst pand St. Antonius Ziekenhuis locatie Utrecht Oudenrijn

Medio 2013, na verhuizing van het St. Antonius Ziekenhuis naar de nieuwbouwlocatie in Utrecht Leidsche Rijn, gaat een koopcombinatie van twee partijen het terrein aan de Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht herontwikkelen.

Het terrein krijgt een woonbestemming. De kopers Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen zijn hierover in overleg met de gemeente Utrecht.

Het St. Antonius Ziekenhuis blijft in het pand medische zorg bieden totdat de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn gereed is (medio 2013). Patiënten kunnen tot die tijd dus gewoon terecht bij onze locatie in Utrecht Oudenrijn en onze overige locaties in Utrecht, Nieuwegein en Houten.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft besloten het pand te verkopen omdat een moderne nieuwe locatie wordt gebouwd in Utrecht Leidsche Rijn waar het ziekenhuis medio 2013 inhuist.

Tot de verhuizing naar de nieuwe locatie blijft het St. Antonius Ziekenhuis ziekenhuiszorg aanbieden vanuit de huidige locaties in Utrecht.

Vanaf medio 2013 kunnen patiënten terecht op de splinternieuwe ziekenhuislocatie in Utrecht Leidsche Rijn. Ook de verpleegafdelingen in locatie Nieuwegein worden de komende tijd verbouwd naar het nieuwe concept. Bovendien zijn patiënten welkom op de poliklinieken in Utrecht Overvecht, Vleuterweide en Houten.

Wat vooraf ging

In 1998 trof het St. Antonius Ziekenhuis de eerste voorbereidingen voor nieuwbouw in Utrecht. In 2000 werd een vergunning tot bouw van het ministerie van VWS verkregen; in 2004 werd de grond aan de Soestwetering verworven. In 2006 volgde een aanbesteding die door de sterk gestegen bouwkosten helaas financieel niet rond kwam.

Het ontwerp werd daarop grondig aangepast, zowel ruimtelijk als zorginhoudelijk. En er werd nog eens nauwgezet naar de omvang en aankleding gekeken.

In 2009 kwam de financiering met de Rabobank en de Bank Nederlandse Gemeenten rond. Een succes in deze moeilijke economische tijden! Eind 2009 volgde een succesvolle aanbesteding. In maart van dit jaar werden de contracten getekend met de aannemer, Hurks groep. In juni 2010 is met de bouw gestart. Inmiddels is de nieuwbouw in volle gang.