Politie Twente

Achtervolging eindigt met auto tegen muur Enschede
In de vroege ochtend van donderdag 7 april heeft een achtervolging plaatsgevonden in Enschede. Een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is uiteindelijk aangehouden. Surveillerende agenten zagen even na 03.00 uur een auto met zeer hoge snelheid over de Zuid Esmarkerrondweg rijden. Ze draaiden om de automobilist te controleren, maar deze ging nog harder rijden. Assistentie werd gevraagd en op de Hofteweg werd een blok gezet door een andere politieauto. De automobilist wist deze te omzeilen door met volle snelheid door bossages heen te rijden. Op de Wethouder Elhorstlaan kwam hem een politiewagen tegemoet, die hem ook tot stoppen probeerde te dwingen. Weer deed de man een poging te ontkomen, ditmaal door het trottoir op te rijden, maar hij raakte de politiewagen en kwam tot stilstand tegen de muur van een ijssalon. Er was geen alcohol in het spel. De man bleek gesignaleerd te staan als verdachte van tanken zonder te betalen en is voor verder onderzoek ingesloten. (2011031553)

Diefstal steiger, getuigen gezocht Almelo
Van het terrein van een basisschool aan de Catharina van Renneslaan is in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 april een steiger weggenomen. Medewerkers van een schildersbedrijf waren aan het schilderen en hadden de steiger geplaatst aan de rechterzijde van de school. Omdat zij de volgende dag weer verder moesten, is de steiger blijven staan. Getuigen hebben tussen 00.30 en 00.45 uur een wit bestelbusje met aanhanger gezien, die op het grasveld geparkeerd stond. Ook zijn er drie mannen gezien van rond de 20 jaar die de steiger inlaadden. Twee van de mannen liepen weg in de richting van de Cesar Franckstraat en de derde man is met het bestelbusje weggereden in de richting van de Verdilaan. De aanhanger zou geen kenteken hebben gevoerd. Kenteken van het busje is niet opgenomen.

Wellicht zijn er meer mensen die iets hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Noord-West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011031296)

Jongen gewond bij aanrijding
Hengelo
Op de rotonde Sloetsweg / Deurningenstraat heeft woensdag 6 april omstreeks 8.30 uur een aanrijding plaatsgehad, waarbij een 15-jarige fietser uit Hengelo gewond is geraakt. Een 44-jarige automobilist uit Hengelo reed de rotonde op en zag daarbij de fietser over het hoofd. De jongen is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht (2011031191)

Schuurdiefstallen
Tussen maandag 4 en woensdag 6 april zijn in de gemeente Tubbergen verschillende schuurinbraken gepleegd. Mander
Tussen maandag 4 april 18.00 en dinsdag 5 april 10.00 uur is uit een schuur aan de Possenweg een kettingzaagmachine gestolen. Uit een schuur aan de Vleerhoeksweg zijn tussen dinsdag 5 april 19.00 uur en woensdag 6 april 10.00 uur vier fietsen gestolen. Manderveen
Aan de Broekdijk is tussen maandag 4 april 22.00 uur en dinsdag 5 april 11.00 uur uit een schuur een fiets en een motorzaag weggenomen. Tussen maandag 4 april 23.30 uur en dinsdag 5 april tussen 11.00 uur zijn uit een andere schuur aan de Broekdijk zeven fietsen, vijf autobanden, velgen en een aanhanger ontvreemd.

Aangezien dergelijke schuurinbraken vaker voorkomen, besteedt Politie Twente hier bijzondere aandacht aan. Wellicht zijn er mensen iets weten over deze voorvallen, de daders of de gestolen goederen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Tactische Recherche 0900-8844.

Tips om een inbraak in schuur/berging/garage te voorkomen . Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats. . Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. . Wees er op attent dat zelfs ramen van 15 cm. grootte een mogelijkheid bieden om in te breken! . Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde. . Draadglas biedt géén bescherming tegen inbraak! . Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. . Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast. (2011031322 / 2011031253 / 2011031298 / 2011031435)

Huisverbod uitgereikt
Enschede
Een 26-jarige man uit Enschede heeft woensdag 6 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van gezinsleden. Hulpverlening wordt opgestart. (2011031245)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden voor bezit soft- en harddrugs Haaksbergen
Woensdag 6 april is een 19-jarige man uit Haaksbergen aangehouden omdat hij in het bezit was van soft- en harddrugs.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding dat op een parkeerplaats bij een sporthal aan De Els in Haaksbergen vier verdachte auto's stonden. Mogelijk zou er drugs worden gedeald. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij bij een auto een man staan die een plastic tas onder de auto gooide. Daarop spraken de agenten de man aan. In de tas die de man onder de auto had gegooid bleek een hoeveelheid softdrugs (weed) en harddrugs (cocaïne) te zitten. De man is aangehouden voor het bezitten van de drugs en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslag genomen. (2011031326)

Met 1,86 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd. Enschede
Een 53-jarige Enschedeër raakte woensdagmorgen 6 april zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

Agenten zagen de Enschedeër omstreeks 08.15 uur rijden op de Gronausestraat in Enschede. De bestuurder viel op omdat hij met ongeveer 80 km/u over de busbaan reed en bovendien telefoneerde tijdens het rijden. De agenten hielden de man staande en kregen het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse op het politiebureau wees 1,86 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011031205)

Vier meiden aangehouden voor mishandeling meisje Almelo
Woensdagavond 6 april kreeg de politie melding dat een 12-jarig meisje uit Almelo eerder op de avond was mishandeld door vier andere meiden.

De vier meiden hadden het 12-jarige meisje opgewacht op de Hospitaalweg, in de buurt van de voetbalvelden. Vervolgens werd zij door de vier meiden mishandeld. Toen het meisje na de mishandeling thuis was gekomen, werd de politie ingeschakeld. De vier Almelose meisjes van 14, 14, 13 en 12 jaar oud, zijn aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. De reden voor de mishandeling is nog niet bekend.. (2011031516)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

7 april 2011
053-4555588

---- --