Ingezonden persbericht


http://www.politielimburgnoord.nl/viewMessage.php?id=18276

Gecombineerde controle Verkeershandhaving en Belastingdienst in Echt

Datum:7-04-2011

Tijd bericht:13:43
Plaats:Echt

Tekst:Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord heeft samen met de Belastingdienst een controle uitgevoerd. In de omgeving van de Rijksweg Noord in Echt werden woensdag 6 april tussen 14.30 en 20.30 uur alle passerende voertuigen aan een controle onderworpen.

Het VHT voerde controle uit op de HelmGRAS-feiten (het dragen van de helm, het dragen van de gordel, rijden door rood licht, rijden onder invloed en te hard rijden) en handheld bellen. Alle voertuigen die door de belastingdienst nader bekeken moesten worden, werden door motorrijders van het VHT gesommeerd naar de controleplaats aan de Rijksweg Noord te volgen.

Gedurende de controle werd door de Belastingdienst op 13 auto's beslag gelegd, voor een totaalbedrag van 80.094 euro, waarvan er vijf direct werden afgevoerd. Er werd voor een bedrag van bijna 4.000 euro contant en ruim 6.000 euro aan pinbetalingen geïnd aan achterstallige belastingen. Tevens sprak de Belastingdienst driemaal een betalingregeling met een betrokkene af.

Het VHT bekeurde vijfmaal voor onverzekerd rijden, het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren en het rijden met te donkere ramen.

Door het radarvoertuig van het VHT werden op de Rijksweg Noord 2.991 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid, die terplaatse 50 km/u bedraagt. Er reden 149 bestuurders harder dan toegestaan, waarbij als hoogste snelheid 77 km/u werd gemeten.