Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 7 april 2011

Subsidie voor isolatie eigen woningen

Woningeigenaren kunnen via de gemeente Hattem subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning.

Voor wie?
De regeling is bedoeld voor eigenaren van woningen van voor 1980, met een maximale WOZ-waarde van 350.000 euro.

Waarvoor?
De bijdrage is bedoeld voor het isoleren van dak, buitenmuur en/of begane grondvloer. Een derde van de investering wordt vergoed met een maximum van 500 euro. Bij het zelf uitvoeren van de werkzaamheden kan voor een derde van de materiaalkosten tot maximaal 500 euro een vergoeding worden gegeven.

Goed voor de portemonnee

Een goed geïsoleerd huis levert jaarlijks al snel honderden euro's op. Een voorbeeld: spouwmuurisolatie levert bij een gemiddelde hoekwoning een besparing op van zo'n 800 kubieke meter gas per jaar. Dat is bijna 40% van het gasverbruik voor dit type woning. Bovendien kost het weinig tijd: de spouwmuur wordt binnen een dag geïsoleerd. Nu meedoen is extra aantrekkelijk omdat het arbeidsloon op energiemaatregelen verlaagd is van 19% naar 6%. Voor meer informatie kijk op www.meermetminder.nl

Het milieu

Woningisolatie is niet alleen financieel aantrekkelijk, het is ook beter voor het milieu. Het energieverbruik gaat enorm naar beneden. Dat is goed nieuws, want het verbruik van fossiele brandstoffen moet omlaag. Dus meedoen betekent flink besparen op de CO2-uitstoot, het milieu en de portemonnee.

Aanvraag indienen

Het aanvragen van de subsidie is heel eenvoudig. De regeling en het aanvraagformulier kunnen op de gemeentelijke website (www.hattem.nl) gedownload worden (via de ingang inwoners - wonen en leven - Duurzaam Hattem).