Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


7 april 2011

'We gaan weer de weg op!'

De maand april staat grotendeels in het teken van de campagne 'We gaan weer de weg op', waarbij extra aandacht wordt besteed aan motorrijders die bij mooie weersomstandigheden in het voorjaar weer vaker aan het verkeer deelnemen. Voor zowel motorrijders als automobilisten breekt dan de tijd aan om extra alert te zijn.

Speciaal voor deze campagne werkt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging samen met TOTAL Nederland N.V.. Beide partijen hebben samen een handige flyer in creditcardformaat ontwikkeld, die vanaf 9 april op alle TOTAL-tankstations in Nederland gratis wordt verspreid.

In deze flyer, met een oplage van meer dan twee miljoen, staan praktische tips voor weggebruikers. Dat geldt zowel voor de automobilisten als voor de motorrijders, die samen de weg delen. "In het voorjaar komen beide groepen verkeersdeelnemers elkaar weer vaker tegen. De basisgedachte is dat men zich als verkeersdeelnemer voortdurend bewust moet zijn van de aanwezigheid van anderen en daarmee ook rekening moet houden. Op deze wijze kunnen veel ongelukken worden voorkomen", aldus Arjan Everink, hoofd Verkeer & Rijopleidingen van de KNMV.

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.



Ingezonden persbericht